Υπόμνημα στη Διοίκηση της ΕΤΕ για ΛΕΠΕΤΕ & “Κόκκινα” Δάνεια

Προς τους:

Πρόεδρο της ΕΤΕ Κο ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ

Διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΕ Κο ΜΥΛΩΝΑ  ΠΑΥΛΟ

Κύριοι,

Όπως γνωρίζετε εδώ και οκτώ μήνες η Διοίκησή σας  εντελώς παράνομα και καταχρηστικά,  δεν καταβάλλει καθόλου χρήματα στον Λογαριασμό Επικούρησης της ΕΤΕ, παρά τις προβλέψεις του καταστατικού του ΛΕΠΕΤΕ, αλλά και τις προσωρινές δικαστικές αποφάσεις που εξέδωσαν τα Δικαστήρια.

Αποτέλεσμα της καταχρηστικής σας αυτής απόφασης είναι η ολοένα και μεγαλύτερη οικονομική ασφυξία και εξαθλίωση στην οποία έχουν υποβληθεί οι συνάδελφοι συνταξιούχοι της ΕΤΕ λόγω των συνεχώς αυξανόμενων  οικονομικών  τους υποχρεώσεων σε δάνεια, φόρους, λογαριασμούς, έξοδα σπουδών τέκνων κ.α. με επακόλουθο να επικρέμεται  επ’ αυτών ο κίνδυνος κατασχέσεων, πλειστηριασμών.

Αναφερόμαστε σε συναδέλφους που για πάνω από 35 έτη υπηρέτησαν πιστά την ΕΤΕ και τους στόχους, συνέβαλαν τα μέγιστα στην οικονομική ανάπτυξη και ευρωστία της τράπεζάς τους, όπως συνηθίζαμε να αποκαλούμε την ΕΤΕ και τώρα … αποζημιώνονται από την τράπεζα με τις απαράδεκτες επιστολές-απειλή του κώδικα δεοντολογίας για τις εύλογες καθυστερήσεις στα δάνειά τους, τη  συνεχή κοινωνική, οικονομική και οικογενειακή απαξίωσή τους, οδηγώντας σε τραγικές καταστάσεις αυτούς και τις οικογένειές τους.

Κύριοι,

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση από μέρους της ΕΤΕ ούτε μπορεί, ούτε πρέπει να συνεχιστεί.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Την άμεση καταβολή από την Εθνική Τράπεζα των προβλεπόμενων οικονομικών πόρων στο ΛΕΠΕΤΕ και την επαναχορήγηση αναδρομικά ολόκληρων των επικουρικών συντάξεων στους δικαιούχους συναδέλφους συνταξιούχους της ΕΤΕ, χωρίς καμμία μείωση και χωρίς καμιά μεταβολή του κανονισμού του ΛΕΠΕΤΕ.
  • Ανακεφαλοποίηση του Λογαριασμού Επικούρησης αποκλειστικά από την τράπεζα.
  • Ένταξη όλων των εργαζομένων του Ομίλου ΕΤΕ στο ΛΕΠΕΤΕ & στο ΤΥΠΕΤ, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης.
  • «Κούρεμα» όλων των δανείων των συναδέλφων μέχρι και 50% με εισοδηματικά κριτήρια, για το εναπομείναν ποσό οφειλής άτοκες δόσεις.
  • Κανένας πλειστηριασμός κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας, καμιά πώληση δάνειων συναδέλφων σε funds.
  • Την παροχή κάθε αναγκαίας διευκόλυνσης από την Τράπεζα στους ανωτέρω δανειολήπτες συναδέλφους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                Η Γεν. Γραμματέας

Ι. Αντωνίου                                                      Χρ. Τσάρα