Θετικο και ελπιδοφόρο μήνυμα το εκλογικό αποτέλεσμα για την συνέχιση της αγωνιστικής πορείας και δράσης του Συλλόγου μας.

ο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ              

 Ιούλης 2022

Συναδέλφισσες-φοι,


         Στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας που έγιναν  από 16 έως 24 Μαΐου 2022 εκλέχθηκαν: νέο Διοικητικό Συμβούλιο, Κεντρική Ελεγκτική  Επιτροπή, αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αισθάνεται την ανάγκη και την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους τους συναδέλφους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και στήριξαν με την ψήφο τους, όπως άλλωστε και με την στάση τους, την 10ετή πορεία του Συλλόγου.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα, πως η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις εκλογές πραγματώθηκε μέσα στις πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, από την παρατεταμένη διάρκεια της πανδημίας, από την συσσώρευση των προβλημάτων υγείας που τα επιβάρυνε η δραματική χειροτέρευση του Δημόσιου συστήματος Υγείας, από την διαρκή επίθεση στα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα κ.α.

Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ένα  θετικό και ελπιδοφόρο μήνυμα για την συνέχιση της αγωνιστικής πορείας και δράσης του Συλλόγου μας. Μας δίνει δύναμη και κουράγιο, να συνεχίσουμε στα πλαίσια της ΟΣΙΚΑ και σε συμπόρευση με το ΠΑΜΕ, τον αγώνα για την υπεράσπιση των κατακτήσεων μας και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις. Ο νέος ιμπεριαλιστικός πόλεμος που ξέσπασε, είναι πολύ κοντά στη γειτονιά μας. Οι αστικές τάξεις των χωρών που εμπλέκονται στον πόλεμο- μαζί και η δική μας-  βάζουν τους λαούς να σκοτώνονται για τα δικά τους συμφέροντα. Η αντιπαράθεση και πολεμική σύγκρουση των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ με τη Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας δεν αφορούν τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που πληρώνουν ήδη με νέες αιματηρές θυσίες και ανθρώπινες ζωές.

Δεν βρισκόμαστε παρά μόνο στην αρχή και ήδη οι συνέπειες της πολεμικής αναμέτρησης διαμορφώνουν ένα εφιαλτικό τοπίο, με την έξαρση της ακρίβειας να συνθλίβει το λαϊκό εισόδημα, τον απειλητικό επερχόμενο «βαρύ ενεργειακό χειμώνα», την άγρια επίθεση στα εργατικά δικαιώματα και ο αντιλαϊκός κατάλογος δεν έχει τέλος.

Έχουμε  την πείρα, γνωρίζουμε καλά πως σ’ αυτό  το εφιαλτικό σενάριο, μόνο ο λαός με τον οργανωμένο αγώνα του μπορεί να υψώσει εμπόδια και στην πορεία να ανοίξει τον δρόμο και να χαράξει μιαν άλλη προοπτική, για ένα κόσμο χωρίς πολέμους, με τους λαούς αδελφωμένους.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση και στο ζοφερό μέλλον που μας ετοιμάζουν, έχουμε χρέος σ’ εμάς και στα παιδιά μας, να συσπειρωθούμε ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο μαχητικά στον Σύλλογο μας και στο οργανωμένο ταξικό συνταξιουχικό κίνημα. Να συμβάλουμε πιο αποφασιστικά στην αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στο εργατικό κίνημα, στην ανάπτυξη των αγώνων και στην άνοδο της ταξικής πάλης.

Το νέο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ δεσμεύεται να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Το ΔΣ