Τα μεγάλα λόγια για «σωστό σχεδιασμό» και «πλήρη ετοιμότητα» αποδείχτηκαν κούφια λόγια.

Αθήνα 27 Γενάρη 2022

                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ          

Για άλλη μια φορά το κράτος των αφεντικών και τα αφεντικά-σαν διαχειριστές των δομών της χώρας- απέδειξαν πως είναι ανίκανοι να προστατέψουν το λαό από τα προβλήματα που προκαλούν τα «ακραία» φυσικά φαινόμενα. Ο χιονιάς δύο ημερών άρκεσε για να κάνει άλλη μια φορά τόσο φανερή την αλήθεια αυτή.

Η κυβέρνηση και το κράτος (υπουργεία- περιφέρειες- δήμοι) όταν πρόκειται να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ιδιωτών- επιχειρηματιών, δρουν σχεδιασμένα και αποτελεσματικά. Όταν όμως αφορά τα στοιχειώδη για την προστασία του λαού, «χάνουν» κάθε τέτοια ικανότητα. Τα μεγάλα λόγια για «σωστό σχεδιασμό» και «πλήρη ετοιμότητα» αποδείχτηκαν κούφια λόγια. Έτσι οι δημόσιοι δρόμοι της Αττικής μετατράπηκαν σε απροσπέλαστα εμπόδια για τους οδηγούς, που κινήθηκαν σ’ αυτούς. Ενώ το «φαινόμενο» της πολυήμερης διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Αττικής επαναλήφθηκε, οδηγώντας χιλιάδες κατοίκους τους σε απόγνωση. Όπως ακριβώς συμβαίνει με την πανδημία, που η επέλασή της εξακολουθεί να αφήνει πίσω της εκατόμβες νεκρών καθημερινά, ακριβώς λόγω αυτής της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.

Οι ιδιώτες διαχειριστές της κερδοφορίας της «ιδιωτικής»- ακριβοπληρωμένης από το λαό-  Αττικής οδού (ένα ακόμα κλασικό παράδειγμα της λογικής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας) αδιαφόρησαν τελείως για την ασφάλεια των εποχούμενων ανθρώπων και τη μετέτρεψαν σε επικίνδυνη παγίδα για εκατοντάδες εποχούμενους, που εγκλωβίστηκαν για σχεδόν ένα εφιαλτικό, παγωμένο 24ωρο, αφού υπήρξαν άνθρωποι που κινδύνεψε η ζωή τους.

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός νομίζουν πως ξεμπέρδεψαν με μία ψεύτικη συγνώμη, ένα διχίλιαρο στους εγκλωβισθέντες  και υποσχέσεις για ξαναξανασχεδιασμούς. ‘Όμως ο λαός δεν μπορεί να ανεχτεί άλλο την άθλια αυτή κατάσταση. Ούτε την υποκριτική κριτική των άλλων αστικών κομμάτων, αφού όλα έχουν τις ίδιες ευθύνες για την ανυπαρξία στην ουσία υποδομών και μέτρων κατάλληλων για την σωστή αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. Κι ακόμα δεν μπορεί να στηρίζει τις ελπίδες του σε εκλογικές αυταπάτες και σε δοκιμασμένους αντιλαϊκούς «σωτήρες». Η Μάντρα, το Μάτι, η Β. Εύβοια, το Τατόι και τόσα άλλα είναι ακόμα πρόσφατα στη λαϊκή μνήμη.

Το σύνθημα «ο λαός θα σώσει το λαό» αποτελεί μια πραγματική αλήθεια. Με την οργανωμένη αγωνιστική δράση του, με τη διεκδίκηση των αιτημάτων του, με σύγκρουση με την πολιτική αυτή για την ανατροπή της.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην Αττική στη συγκέντρωση των συνδικάτων το Σάββατο 29 Γενάρη στις 11.30 πμ στο Σύνταγμα για να καταγγείλουμε την πολιτική αυτή. Ταυτόχρονα για να εκφράσουμε την αγωνιστική συμπαράστασή μας στο λαό της Πάτρας, που με πρωτοβουλία της δημοτικής της αρχής, θα έρθει στην Αθήνα την ίδια ώρα με μηχανοκίνητη πορεία για να διεκδικήσει την άμεση λύση των λαϊκών προβλημάτων.

                     ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ