Συνταξιουχική Συγκέντρωση Θεσσαλονίκης 13.06.2017

Ογκώδης και μαχητική ήταν η συνταξιουχική συγκέντρωση που οργάνωσε χτες στη Θεσσαλονίκη η Ομοσπονδία συνταξιούχων του ΙΚΑ και η ΣΕΑ, με τη συμμετοχή συνταξιούχων από όλες τις πόλεις της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου. Στη χτεσινή συγκέντρωση στο Άγαλμα  Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και στην πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης συμμετείχαν χιλιάδες διαδηλωτές. Οι συνταξιούχοι της περιφέρειας ξεκίνησαν με σαράντα λεωφορεία,  από κάθε μέρος της Βόρειας Ελλάδας και αντάμωσαν στη συγκέντρωση με τους συναδέλφους τους της Θεσσαλονίκης.

Μεγάλη  ήταν η ανταπόκριση  των μελλών μας  από τα Περιφ. Τμήματα της  Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, στο κάλεσμα του συλλόγου, να ενώσουν τη φωνή και την αγανάκτησή τους με τους άλλους χιλιάδες συνταξιούχους. Να διαδηλώσουν την οργή και την αποφασιστικότητά τους να μην υποστείλουν τις σημαίες του αγώνα. Να συνεχίσουν να διεκδικούν τις κατακτήσεις τους στέλνοντας μήνυμα ενίσχυσης του αγώνα ενάντια στα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Οι συνταξιούχοι με ξεκάθαρο τρόπο δήλωσαν ότι διεκδικούν: Την επαναφορά και απόδοση στο ακέραιο των κύριων και επικουρικών συντάξεων, του ΕΚΑΣ, των μερισμάτων, την επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης, την άμεση έκδοση και καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν. Παλεύουν για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών και φορομπηχτικών νόμων, για την ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.