Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ & Σ.Ε.Α Συνταξιούχων στις 13/9 στην Αθήνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κυβέρνηση και τα κόμματα που την απαρτίζουν μετατρέποντας το επόμενο διάστημα σε καθαρή προεκλογική περίοδο και εγκαινιάζοντας την εποχή του μεταμνημονιακού μνημονίου, ξεκίνησαν την δική τους προεκλογική εκστρατεία, με πρόθεση να πείσουν τους αγανακτισμένους εργαζόμενους, τον εξοργισμένο λαό πως τα πράγματα θα αλλάξουν υπέρ του. Πως η κυβέρνηση από ‘δω και μετά έχει την δυνατότητα να πάρει φιλολαϊκά μέτρα (επαναφορά των ΣΣΕ), ή να μην υλοποιήσει άλλα που έχουν αποφασιστεί (περικοπές συντάξεων). Ο στόχος να κερδίσουν πόντους στην ψηφοθηρική αντιπαλότητά τους με τα άλλα αστικά κόμματα, με τα οποία δεν έχουν καμία διαφορά στην πολιτική τους στα στρατηγικής, για το κεφάλαιο, ζητήματα.
Από την άλλη θέλει να σπείρει αυταπάτες στο λαό, να καλλιεργήσει στάση αναμονής και αγωνιστικής απραξίας, να δώσει ακόμη τη δυνατότητα στις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού να ελιχθούν και να παρασύρουν εργαζόμενους στην λογική αυτή.
Το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να ξεγελαστούν από την κυβερνητική προπαγάνδα και τακτική. Δεν κάνουν πίσω από την απόφαση για σχεδιασμό, οργάνωση και κλιμάκωση της δράσης ενάντια στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική, που είναι βέβαιο, πως θα συνεχιστεί σε βάρος των εργαζομένων και του λαού. Το αποδείχνει άλλωστε η σε εξέλιξη βρισκόμενη υλοποίηση αντιλαϊκών μέτρων (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, υπερφορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων, ανεπάρκεια ή και ανυπαρξία υποδομών για προστασία από «φυσικές» καταστροφές, ελαστικές σχέσεις εργασίας, υποκατώτατος μισθός, πλήρης ελευθερία των μεγαλοεργοδοτών στην αντεργατική τακτική τους, αντιαπεργιακός νόμος, περικοπή συντάξεων χηρείας και των συνταξιοδοτούμενων μετά την 1/6/2016, των οικογενειακών επιδομάτων, ιδιωτικοποιήσεις όσων υπηρεσιών και δημόσιου πλούτου έχουν απομείνει στον έλεγχο του κράτους, υποβάθμιση των δομών για τις λαϊκές ανάγκες – υγεία, παιδεία, πρόνοια – κ.α.).
Κι ακόμη το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν φείδεται παραχωρήσεων κάθε είδους (και οικονομικών – πάνω από 2,4% του ΑΕΠ για το ΝΑΤΟ) και ενεργούς συμμετοχής – που επίσης έχει οικονομικό κόστος σε βάρος του λαού – σε όλες τις ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στην περιοχή μας.
Το εργατικό και λαϊκό κίνημα, με επικεφαλής το ΠΑΜΕ κλιμακώνουν τη δράση τους. Το συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 8/9/2018, στην ΔΕΘ, τα συλλαλητήρια που ακολουθούν στην Αθήνα στις 13 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια ( προσυγκέντρωση 6.30 μμ πλ. Εθν. Αντίστασης), καθώς και σε άλλες πόλεις αποτελούν την εργατική και λαϊκή απάντηση σ’ αυτή την επιχείρηση εξαπάτησης.
Με κεντρικό σύνθημα «μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων» ξεκαθαρίζουμε πως η εργατική τάξη και το λαϊκό κίνημα δεν θα αποδεχτούμε την πολιτική του πετάγματος λίγων ψίχουλων, σαν αντιστάθμισμα του τσακίσματος της ζωής μας. Το σύνθημα αυτό είναι ο στόχος της σύγκρουσής μας με την στρατηγική του κεφαλαίου και των επιλογών των κυβερνήσεών του και της ΕΕ.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά και αποφασιστικά στα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ, με τα τοπικά παραρτήματα του συλλόγου μας. Καλούμε όλα τα μέλη μας και τους συναδέλφους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, στις 13 Σεπτέμβρη, στην Ομόνοια, με τον σύλλογο και την Ομοσπονδία μας.


Το Διοικητικό Συμβούλιο