Ανακοίνωση για συλλαλητήρια Ιούνιος 2017

Συνάδελφοι

Το κίνημα δράσης του οργανωμένου ταξικού εργατικού και λαϊκού κινήματος ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου δυναμώνει, γίνεται πιο μαζικό, απλώνεται σε περισσότερα λαϊκά στρώματα, που χτυπιούνται αλύπητα από την πολιτική αυτή.

Η κυβέρνηση και οι οικονομικοί παράγοντες, μονοπώλια, βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες δεν υποχωρούν από τις επιλογές τους. Και είναι μεγάλο ψέμα πως η κυβέρνηση εκβιάζεται από τους δανειστές να δεχτεί τα μέτρα και τα μνημόνια. Συμφωνεί και δεσμεύεται να τα εφαρμόσει όλα, δηλώνει αποφασισμένη να υλοποιήσει όλες τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του, θα αποδεχτεί τα όποια νέα μέτρα απαιτηθούν από τους δανειστές για να συμφωνηθεί μια νέα ρύθμιση του χρέους.

Δεν πρόκειται να μας πτοήσει η βιαιότητα με την οποία μας αντιμετωπίζουν αυτοί οι δηλωμένοι εχθροί μας, η σκληρή και κυνική στάση τους. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, να παραιτηθούμε από τον αγώνα να διεκδικήσουμε όσα μας έχουν κλέψει, να παλέψουμε για την οριστική ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε την πάλη μας. Κλιμακώνουμε την αγωνιστική δράση μας με νέες κινητοποιήσεις, συνέχεια των μαζικών προηγούμενων ενάντια στα μνημόνια, τα μέτρα, τα προαπαιτούμενα, τα αντεργατικά νομοσχέδια που τσακίζουν τη ζωή μας.

Η ΣΕΑ Συνταξιουχικών Οργανώσεων οργανώνει Συλλαλητήρια των συνταξιούχων σε τρεις πόλεις με τη συμμετοχή συναδέλφων από τις περιοχές που έχουν ορισθεί. Στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και στο Ρέθυμνο. Καλούμε όλα τα μέλη μας, όλους τους συναδέλφους σε όλη τη χώρα να πάρουν μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις αυτές. Να ενώσουν τη φωνή και την αγανάκτησή τους με τους άλλους χιλιάδες συνταξιούχους. Να διαδηλώσουν την οργή και την αποφασιστικότητά τους να μην υποστείλουν τις σημαίες του αγώνα. Να συνεχίσουν να διεκδικούν τις κατακτήσεις τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΥΛΜΑΝ, ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
* ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 13/6 Άγαλμα Βενιζέλου 11 πμ

* ΑΘΗΝΑ 15/6 Πλ. Εθνικής Αντίστασης 10 πμ

* ΡΕΘΥΜΝΟ 21/6 Πλ. Αγνώστου Στρατιώτη 10.30 πμ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ