Συγκέντρωση στις 4/10 στην Αθήνα, της Σ.Ε.Α. Συνταξιούχων

                                                                                                       Α Ν Α Κ Ο Ι  Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κοροϊδία και εξαπάτηση εκ μέρους και των δύο βασικών πρωταγωνιστών του διπολισμού, αλλά και των κομμάτων – κολαούζων τους, όσον αφορά το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό παίρνουν μεγάλες διαστάσεις, εν όψει εκλογών. Και οι δύο είναι δεσμευμένοι να εφαρμόσουν τις επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου, τις κατευθύνσεις της ΕΕ, ανεξάρτητα αν ο ένας ονομάζει την πρότασή του «βέλτιστη πρακτική» της ΕΕ και ο άλλος «μοντέλο Πινοσέτ». Ανεξάρτητα αν ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει αυτά τα προστάγματα με το νόμο Κατρούγκαλου και η ΝΔ με έναν άλλο παρόμοιο νόμο με το όνομα του δικού της υπουργού (αν γίνει κυβέρνηση).
Να μη μας διαφεύγει βέβαια πως οι διατάξεις του ν. 4387/16, που ήδη εφαρμόστηκαν και όσες ακόμα εκκρεμούν να υλοποιηθούν, οι δεσμεύσεις του δεν πρόκειται να αλλάξουν αν δεν το εγκρίνουν οι «θεσμοί», οπότε αυτά που λέει η ΝΔ για κατάργησή του, είναι λόγια του αέρα, με την έννοια της προεκλογικής απάτης.

Συνάδελφοι
Απαντάμε σε όλους αυτούς και πρώτα στην σημερινή κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα του διπολισμού τους, να ψάχνουμε ποιος από τους δυο θα δώσει το επόμενο ισχυρό χτύπημα στις συντάξεις μας. Απαντάμε με ένταση και δυνάμωμα των αγώνων μας. Συνεχίζουμε τον Μαραθώνιο κινητοποιήσεων, κλιμακώνοντας με νέες συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια, απαιτώντας την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων μας. Δεν ξεχνάμε καμία από τις κατακτήσεις που μας αφαίρεσαν, τις διεκδικούμε όλες, με πρώτο στόχο ασφαλώς την κατάργηση του ν. 4387/16.

Αποκρούουμε και καταγγέλλουμε τις εξίσου αντισυνταξιουχικές προτάσεις της ΝΔ.

Συνάδελφοι

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών Οργανώσεων αποφάσισε την διοργάνωση σειράς αγωνιστικών κινητοποιήσεων μέχρι το τέλος του χρόνου, με πρώτη το Παναττικό Συλλαλητήριο που θα γίνει στις 4 Οκτώβρη, Πέμπτη (εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Τρίτης Ηλικίας στις 3 Οκτώβρη), με συγκέντρωση στις 10 πμ στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ Σ.Ε.Α ΣΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ,
              ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ              

                                                ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ – ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΛΑ

                                                                          Το Διοικητικό Συμβούλιο