Συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Τράπεζας

Συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Τράπεζας, στην Αθήνα πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 22 Μάρτη οι συνταξιούχοι μαζί με εργαζόμενους της τράπεζας, που είχαν 24ωρη απεργία, ενάντια στην απόφαση της διοίκησης της ΕΤΕ να διακόψει τις επικουρικές συντάξεις. Της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου όπου αντιπροσωπεία παρέδωσε σχετικό ψήφισμα.

Στη συγκέντρωση η «Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση» συμμετείχε με δικό της μπλοκ προβάλλονται το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τις εισφορές και τις συντάξεις μας. Δουλειά για όλους με πλήρη ασφαλιστικά, εργασιακά, μισθολογικά δικαιώματα». Ακόμα με δικό του μπλοκ συμμετείχε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών.

Η «Ενιαία» σε ανακοίνωσή της για το ζήτημα αυτό σημειώνει: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω από όσα έχουμε πληρώσει, από όσα δικαιούμαστε. Δεν χαρίζουμε ούτε ένα ευρώ από τις εισφορές μας! Απαιτούμε η Τράπεζα να πληρώσει άμεσα τους 5 επικουρικούς μισθούς που χρωστάει στους συνταξιούχους και να εγγυηθεί την απρόσκοπτη πληρωμή των συντάξεων από δω και στο εξής. Να μην προχωρήσουν τα σχέδια για τα επαγγελματικά ταμεία και την ιδιωτική ασφάλιση. Δεν παζαρεύουμε το μέλλον το δικό μας και των οικογενειών μας, το δικαίωμα για αποκλειστικά δημόσια και καθολική Κοινωνική Ασφάλιση που να ικανοποιεί τις ανάγκες μας».