Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Συλλόγου για Επικουρικές ΛΕΠΕΤΕ & “Κόκκινα Δάνεια”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαιρετίζουμε  τις εκατοντάδες μέλη μας που πήραν  και χθες μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο ενάντια στη Διοίκηση της  Εθνικής Τράπεζας, στο Κεντρικό κατάστημα της ΕΤΕ , η οποία εδώ και εννέα (9) μήνες σε συνεννόηση και ευθεία γραμμή  με την κυβέρνηση, παράνομα και καταχρηστικά,  δεν αποδίδει τις επικουρική σύνταξη (ΛΕΠΕΤΕ) στους 16.500 συνταξιούχους της ΕΤΕ, επικαλούμενη διάφορα οικονομικά προβλήματα που δήθεν αντιμετωπίζει.

Η αρχική άρνηση της ΕΤΕ να δεχτεί την αντιπροσωπεία του Δ. Σ. του Συλλόγου λόγω Δ.Σ. της ΕΤΕ και να συζητήσει μαζί μας το σοβαρό αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι της ΕΤΕ και οι οποίοι λόγω αυτής της καταχρηστικής ενέργειας της Εθνικής έχουν φτάσει σε πραγματικό επίπεδο ένδειας και εξαθλίωσης, αδυνατώντας πια να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους προς την ίδια την Τράπεζα, κάμφθηκε από τη ξεκάθαρη δήλωση του Δ.Σ. του Συλλόγου ότι «δεν πρόκειται να φύγουμε αν δεν συναντηθούμε με στέλεχος της Διοίκησης» και από την σθεναρή επιμονή των συγκεντρωμένων συναδέλφων οι οποίοι με συνθήματα διατράνωσαν τόσο προς την Κυβέρνηση, όσο και προς τη Διοίκηση της Τράπεζας ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν τις μεθοδεύσεις τους για διάλυση των επικουρικών μας συντάξεων, ότι με μοναδικό όπλο τον συνεχή αγώνα μας θα επιβάλλουμε την καταβολή ακέραιων των επικουρικών μας συντάξεων από τον Νοέμβριο του 2017.

Την ίδια αγωνιστική κατεύθυνση εξέφρασε και επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της ΟΣΙΚΑ συν. Παναγιωτης Σοφός που παραβρέθηκε και χαιρέτισε τη συγκέντρωση εκ μέρους της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων (ΟΣΙΚΑ), καλώντας τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στις γραμμές του αγωνιστικού συνταξιουχικού κινήματος και να  γυρίσουν την πλάτη στους διάφορους δικολάβους «συνδικαλιστές» που στοχεύουν στον παροπλισμό του συνταξιουχικού κινήματος και στην υλοποίηση των αποφάσεων κυβέρνησης-διοίκησης.

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. και τον αντιπρόεδρο της ΟΣΙΚΑ συναντήθηκε με το Γεν. Δ/ντή κο Φορτούνη από τη Διοίκηση της ΕΤΕ στον οποίο κατέθεσε το υπόμνημα του Συλλόγου απαιτώντας την άμεση καταβολή όλων των επικουρικών συντάξεων από το Νοέμβριο του 2017, την παροχή σημαντικών διευκολύνσεων προς τους «κόκκινους» δανειολήπτες της ΕΤΕ, καθώς και τον ορισμό νέας συνάντησης, αποκλειστικά με τη Διοίκηση της ΕΤΕ το αμέσως επόμενο διάστημα.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης το Δ.Σ. ενημέρωσε τη συγκέντρωση για τη συνάντηση και κάλεσε τους συναδέλφους να δυναμώσουν ακόμη πιο μαζικά, πιο δυναμικά την αγωνιστική παρουσία και στάση τους στις επόμενες κινητοποιήσεις του Συλλόγου και μέχρι την τελική νίκη και ανατροπή αυτής της αντεργατικής, αντισυνταξιουχικής πολιτικής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Πιο κάτω Δημοσιεύεται το Υπόμνημα προς τη Διοίκηση της ΕΤΕ