Ψήφος στη Ζωή. Άρθρο του συναδ. Νίκου Αμανάκη

ΨΗΦΟΣ   ΣΤΗ  ΖΩΗ

Επειδή η κάθε ψήφος διατηρεί το σεβασμό και την εκτίμηση που ο καθένας της δίνει, το πολύτιμο σε αυτήν  την περίπτωση είναι η αξία που αντιπροσωπεύει σε αυτήν  την πραγματικότητα που κατασκευάζουμε εμείς οι ίδιοι, γιατί από μόνο του τίποτα δεν είναι σωστό η λάθος.

Με μια οποιαδήποτε επιλογή που δε θα στοχεύει στην παρέμβαση των κοινωνικών προβλημάτων  όπως μας έχουν επιβάλλει οι γνωστοί χαμαιλέοντες δεν έχουμε ελπίδα να πάμε μακριά.

Η συλλογική  ιδιοκτησία της  ηθικής, της αξιοπρέπειας  και της εμπειρίας επιβάλλει να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους.

Η σκοτεινή διάθεση, η απογοήτευση αιχμαλωτίζει και παραλύει. Αλλά το νόημα της ζωής δεν είναι να υποφέρουμε.

Αυτό που λέμε «να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας» δεν είναι απλά μια ικανοποιητική λύση. Είναι ο ρεαλισμός των αναγκών της  εποχής  για να ζήσουμε έξω από το ναρκοπέδιο των χρονίως  δημαγωγούντων  ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ ,ΠΑΣΟΚ  κλπ.

Η ζωή δεν απαιτεί τη γνώμη μας. Απαιτεί μια καθαρόαιμη επίθεση για να την προστατέψουμε και να της ξαναδώσουμε όραμα και βάθος.

Φανερά ή στη ζούλα οι υπηρέτες της ολιγαρχίας  του κεφαλαίου βυθίζουν το λαό στη φτώχεια για να κερδοσκοπήσουν κυνικά και ασύστολα. Καταργούν την αυτοεκπλήρωσή  μας προς χάριν της  εξουσίας του κέρδους. Με μανιακό τρόπο επιβάλλουν να ψυχαγωγείται ακίνδυνα ο κόσμος  μέσα από τα αδηφάγα ΜΜΕ.

Η κουλτούρα μας απέκτησε κι αυτή εξωτικό περιτύλιγμα και πωλείται από την τουριστική βιομηχανία.

Γι αυτό επιβάλλεται να δώσουμε  οργανωμένα τον αγώνα. Η λύση δεν είναι ότι αποφασίζω εγώ. Η δουλειά μας σε αυτές τις εκλογές  πρέπει να είναι η ανακάλυψη της κρυμμένης λογικής  της Ιστορίας που μας διδάσκει να μην επαναλαμβάνουμε  τα ίδια  λάθη.

Η πολιτική συνείδηση θα δώσει σκοπό στην ουσία  για να αποφύγουμε τη διάψευση.

Το αντίδοτο το προμηθεύει ο σοσιαλισμός –κομμουνισμός .

Στο κάτω-κάτω η ψήφος στο ΚΚΕ δε θα είναι το τέλος. Θα είναι η αρχή της διαδικασίας ενός άλλου ταξιδιού που θα μας επιτρέπει να δούμε τον κόσμο όπως πραγματικά είναι. Αλλά ταυτόχρονα θα εκπληρώσουμε την ιερή υποχρέωση  απέναντι στο νεολαία  από όπου δανειστήκαμε αυτό τον κόσμο.

ΨΥΧΗ ΒΑΘΕΙΑ –ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ.

Ν. Γ. ΑΜΑΝΑΚΗΣ