Περιφερειακές Συνελεύσεις Συλλόγου

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία  οι προγραμματισμένες γενικές εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις των  περιφ. τμημάτων του Συλλόγου μας οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από 11/02 εως 16/02 στα αντίστοιχα Εργατικά Κέντρα σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Πάτρα και Καλαμάτα.

Στους απολογισμούς τους  οι απερχόμενες διοικήσεις των  περιφερειακών τμημάτων, εκτίμησαν ως θετική τη δράση τους και σημαντική τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της αντιλαϊκής-αντισυνταξιουχικής πολιτικής, της μέχρι πρόσφατα συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σημαντική και ουσιαστική ήταν και η συμμετοχή τους στις αγωνιστικές παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια και απεργιακές κινητοποιήσεις τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και κεντρικά στα μεγάλα πανσυνταξιουχικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αναφέρθηκαν αναλυτικά σε όλα τα συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά προβλήματα, καθώς και στα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όχι μόνο οι συνταξιούχοι αλλά και γενικότερα οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.

Έβαλαν στόχους δράσης για τη νέα χρονιά σε συντονισμό με το κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο, την Ομοσπονδία μας, τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιούχων.  Κάλεσαν τα μέλη  να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους με ακόμη περισσότερες εγγραφές, να θέσουν υποψηφιότητα  για τα νέα όργανα Διοίκησης του Συλλόγου, περιφερειακά και κεντρικά, να πάρουν μέρος μαζικά στις αρχαιρεσίες.

Τους απολογισμούς σε κάθε περιφ. Τμήμα ακολούθησε συζήτηση και γόνιμος διάλογος για τα  ειδικότερα θέματα που απασχολούν  τους συνταξιούχους καθώς και τα  γενικότερα. Διατυπώθηκαν σκέψεις, προβληματισμοί και προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, τη συνέχιση της δράσης με την αξιοποίηση κάθε μορφής επικοινωνίας με τους συναδέλφους, έντυπη, προσωπική, αξιοποιώντας το διαδίκτυο και τα Μ.Μ.Ε.

Στις τοποθετήσεις  ερωτήσεις και προβληματισμούς των συναδέλφων συνέβαλαν με τις παρεμβάσεις τους, τόσο οι περιφ. Διοικήσεις των τμημάτων, όσο και οι εκπρόσωποι του κεντρικού συμβουλίου του Συλλόγου που παραβρέθηκαν στις περιφ. Συνελεύσεις.

Οι απολογισμοί και τα προγράμματα δράσης ψήστηκαν  ομόφωνα  και στη συνέχεια οι συνελεύσεις προχώρησαν στην εκλογή των αντίστοιχων εφορευτικών επιτροπών που θα διενεργήσουν τις αρχαιρεσίες των περιφ. τμημάτων που θα γίνουν για όλα τα περιφερειακά τμήματα την Τετάρτη 20/3/2019.

 

Οι εργασίες των περιφερειακών συνελεύσεων ολοκληρώθηκαν με την κοπή της πίτας που πραγματοποιήθηκε μέσα σε  αγωνιστικό κλίμα , αισιοδοξίας και αμοιβαίας υπόσχεσης για ένταση των προσπαθειών για την υλοποίηση των στόχων τόσο του Συλλόγου, όσο και του αγωνιστικού πλαισίου δράσης της Ομοσπονδίας της ΣΕΑ, συμπόρευσης και ανάπτυξης  του συνταξιουχικού και του ταξικού κινήματος συνολικότερα.