Οριστική εφαρμογή του καταστατικού του ΤΕΑΠΕΤΕ για τα 30 χρόνια

ΤΕΑΠΕΤΕ: ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ

ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ!

Ανακοίνωση

Συνάδελφοι,

Στη χθεσινή επαφή με το σύλλογό μας η διοίκηση του ΕΦΚΑ δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά τα εξής:

  • Ισχύει η ρητή δέσμευση της διοίκησης του ΕΦΚΑ για εφαρμογή του καταστατικού μετά την απόφαση του ΔΣ για τους 6 σ/φους.
  • Ο ΕΦΚΑ εφαρμόζει πλέον το καταστατικό του ΤΕΑΠΕΤΕ (…) σύμφωνα με το αρ. 7 παρ. 1α. για συνταξιοδότηση με 30 χρόνια εργασίας ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας(…).
  • Προχθές, δόθηκε εντολή στην αρμόδια υπηρεσία να προχωρήσει στην απόδοση σύνταξης και στους «με αναστολή», που είχαν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης (30 χρόνια) μέχρι την ψήφιση του ν. Κατρούγκαλου (15/6/2016) και έχουν υποβάλει νέα αίτηση στον ΕΦΚΑ.  Όσοι δεν έκαναν νέα αίτηση πρέπει να υποβάλουν αμέσως και να πάρουν αρ. πρωτοκόλλου.
  • Με βάση την τελευταία απόφαση του ΣτΕ για το ΤΕΑΠΕΤΕ, οριστικά εφαρμόζεται το καταστατικό (το δικαίωμα συνταξιοδότησης παρέχεται μόνο με τα χρόνια υπηρεσίας και όχι τα όρια ηλικίας).

Συνάδελφοι,

Μετά τις επίμονες, πολύμηνες και συντονισμένες προσπάθειες του Συλλόγου μας σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο των συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ Δήμο Κουμπούρη, πρό-εδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, και τις συνεχείς παρεμβάσεις του, τα 30 χρόνια εργασίας, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, είναι γεγονός! Ισχύει για όσους είχαν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι την ψήφιση του ν. Κατρούγκαλου (15/6/2016).

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ:

ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ στον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ πρ. ΔΕΚΟ-Τραπεζών, για την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που αφορούν και στην πλήρη ΕΦΑΡΜΟΓΗ του κατ/κού του ΤΕΑΠΕΤΕ, μέσα από αγώνες ΜΑΖΙ με  το Ταξικό κίνημα των συνταξιούχων και την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

Το ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ-Τραπεζών