ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα η απεργιακή συγκέντρωση τη Δευτέρα 1η Μάη στην Αθήνα, την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

Αθήνα 25 Απρίλη 2023

                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι

Η φετινή Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Κινητοποίηση, οι Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις και Συλλαλητήρια του Εργατικού και Λαϊκού κινήματος θα πραγματοποιηθούν στο φόντο των πρόσφατων εξελίξεων, που σημαδεύονται από το έγκλημα κυβερνήσεων και επιχειρηματιών στα Τέμπη, από την έξαρση της εργοδοτικής επίθεσης στο εργατικό κίνημα και στους αγωνιστές συνδικαλιστές, την αύξηση των εργατικών θανατηφόρων «ατυχημάτων», την ένταση της επίθεσης στο λαϊκό βιοτικό επίπεδο (υγεία, πλειστηριασμοί, ακρίβεια κ.α.), την εξοργιστική κοροϊδία σε βάρος των συνταξιούχων και φυσικά από τις βουλευτικές εκλογές.

Τα αστικά κόμματα, μικρά και μεγάλα, που επιβάλουν όλες αυτές τις πολιτικές, που προώθησαν την ιδιωτικοποίηση του νερού, θα βγουν να ζητήσουν τη λαϊκή ψήφο για να συνεχίσουν τον ίδιο αντιλαϊκό κατήφορο. Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις, στην Απεργία, θα αποτελέσουν την πιο αποφασιστική απάντηση στην πρόκλησή τους, Απαντάμε στην αντιλαϊκή πολιτική τους με ένταση, δυνάμωμα, μαζικότερη συμμετοχή, μεγαλύτερη οργάνωση αγώνων.

Οι συνταξιούχοι δυναμώνουμε τους αγώνες μας. Δεν παύουμε να διεκδικούμε όλα τα αιτήματά μας. Συμμετέχουμε μαζικά στις Πρωτομαγιάτικες Απεργιακές Συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις. Στην Αθήνα η Συγκέντρωση θα γίνει στο Σύνταγμα στις 11 πμ, με προσυγκέντρωση στην Ομόνοια ώρα 10 πμ.

                           ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ