Ολοι στον αγώνα-Να σημάνει συναγερμός

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΗ 7μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Αθήνα 9 Μάη 2022

                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Βαβίζοντας στον ίδιο δρόμο του «στρατηγέ μου ιδού ο στρατός σας», που εδώ και δεκαετίες χάραξαν οι αντιδραστικές πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις της χώρας μας, η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας και ολοκληρώνοντας το «έργο» του «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ για το καθεστώς των αμερικάνικων βάσεων (και άλλων διευκολύνσεων προς τους αμερικανούς), που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, προχωρά στην υπογραφή και ψήφιση στη βουλή του νέου νόμου («Στρατηγική Συμφωνία») για το καθεστώς αυτό, που αντανακλά πλέον το «στρατηγέ μου ιδού η χώρα- βάση σας».

Με τη συμφωνία- νόμο οι ΗΠΑ παίρνουν αυτό που ήθελαν, δηλαδή μια επ’ αόριστο παράδοση ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας στα χέρια τους για να την αξιοποιούν και χρησιμοποιούν για τους στρατιωτικούς- επιθετικούς στόχους τους, στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεών τους με τους αντίπαλους ιμπεριαλιστές.

Με τη συμφωνία η χώρα και ο λαός μας μετατρέπονται αντικειμενικά σε στόχο στρατιωτικών αντιποίνων, που εν όψει της επικίνδυνης κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία, της ενδεχόμενης μετατροπής του σε παγκόσμιο, γίνονται περισσότερο πιθανά. Η διεξαγωγή ρώσικων ασκήσεων με σενάρια χτυπήματος ελληνικών στόχων, που θα χρησιμοποιούνται από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σε βάρος της Ρωσίας, αποδείχνει αυτή την τρομακτική προοπτική.

Η εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, ειδικά στις συνθήκες αυτές, με τη συμφωνία παίρνει διαστάσεις εγκλήματος σε βάρος της χώρας και του λαού.

Καταδικάζουμε τη συμφωνία, καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και όσους ψηφίζουν ή συμφωνούν με τον σχετικό νόμο επικύρωσής της. Απαιτούμε εδώ και τώρα την πλήρη απόσυρση του ν/σ, την ακύρωση της συμφωνίας. Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, να φύγουν όλα τα ξένα στρατεύματα από τη χώρα μας. Να απεμπλακούμε αμέσως από τη συμμετοχή στον πόλεμο στην Ουκρανία και από κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση σε άλλες χώρες.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, ο ελληνικός λαός θέλουν να ζήσουν ειρηνικά με όλους τους λαούς. Παλεύουν για να σταματήσουν οι πόλεμοι. Δεν συντάσσονται με κανέναν ιμπεριαλιστή. Υπερασπίζονται τους λαούς με διεθνιστική αλληλεγγύη.

Καλούμε τους συναδέλφους στη συγκέντρωση, που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στη συμφωνία για τις βάσεις, στις 12 Μάη στις 7 μμ στα Προπύλαια, καθώς και σε όλες τις ανάλογες κινητοποιήσεις που γίνονται σε όλη τη χώρα.

                    ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ