ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΤΗΣ ΣΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΙΣ 13/2/2024ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ


Συνάδελφοι- σσες
Οι συνταξιούχοι όλης της χώρας, σε όλη τη χώρα, κινητοποιούμαστε ενάντια στα αντιλαϊκά, ανθυγιεινά σχέδια και επιλογές της κυβέρνησης, να προωθήσει την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας- περίθαλψης.

Οι επιλογές της οδηγούν αφ’ ενός στην κατάρρευση των δημόσιων δομών (νοσοκομεία, ΚΥ, ΠΦΥ), αφ’ ετέρου στην μεταφορά των οικονομικών βαρών της περίθαλψης (πρωτοβάθμια και νοσοκομειακή, εξετάσεις, επεμβάσεις, φάρμακα κ.α.) στους ασθενείς.

Τρανταχτή απόδειξη η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει το νόμο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ για την διενέργεια απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία από γιατρούς τους επί πληρωμή, με νόμιμα φακελάκια!! Έτσι προωθεί την σταδιακή εμπορευματοποίηση της παροχής υπηρεσιών από το δημόσιο ΕΣΥ, σε βάρος της υγείας του λαού, που η οικονομική του κατάσταση ήδη είναι διαλυμένη, χωρίς
περιθώρια διάθεσης οικονομικών πόρων για την περίθαλψή του. Στην πράξη το απάνθρωπο δόγμα «όποιος έχει λεφτά θα γιατροπορεύεται,όποιος δεν έχει θα αργοπεθαίνει»!!!
Εμείς οι συνταξιούχοι έχουμε πληρώσει εισφορές για την υγεία σαν εργαζόμενοι, πληρώνουμε σήμερα εισφορές από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, από την φορολόγησή μας, από τη συμμετοχή μας στις υγειονομικές πράξεις (εξετάσεις, νοσήλια, φάρμακα).

Αρκετά. Να βάλουμε τέλος στην κλοπή του μόχθου μας για το πιο αναγκαίο αγαθό για τη ζωή μας. Απαιτούμε δημόσια, δωρεάν, καθολική υγεία περίθαλψη. Όλα τα νοσοκομεία (κι αυτά που έκλεισαν κι άλλα που χρειάζονται) σε πλήρη λειτουργία, με όλους τους γιατρούς που είναι απαραίτητοι, όλο το αναγκαίο υγειονομικό και λοιπό προσωπικό.
Λεφτόδεντρα με λεφτά υπάρχουν για να καλυφθούν οι ανάγκες. Αυτά που η κυβέρνηση θα δώσει για την οικονομική και στρατιωτική ενίσχυση στην Ουκρανία, σαν συμμετοχή της χώρας μας στα 50 δισεκ. ευρώ που η ΕΕ θα αποδώσει στο καθεστώς Ζελένσκι.

Αυτά που σπαταλάει για την παρουσία ελληνικών μονάδων στρατιωτών και πολεμικών εξοπλισμών (πλοία, αεροπλάνα, πύραυλοι κλπ) σε αποστολές του ΝΑΤΟ, της ΕΕ. Αυτά που θα ξοδέψει για την αγορά των RAFALE, των κορβετών, των φρεγατών, των F35 για τις ανάγκες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, κόστους περίπου 20 δισεκ. Αυτά που θα ξοδευτούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα ΕΣΠΑ, τον κρατικό προϋπολογισμό (δεκάδες δισεκ.) για την χρηματοδότηση των μονοπωλίων της ενέργειας, της πράσινης μετάβασης, των επενδύσεων σε άλλους τομείς, που θα τα τσεπώσουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Αυτά που δεν εισπράττονται από τα αφορολόγητα τεράστια κέρδη (ανυπολόγιστα) των εφοπλιστών, των σουπερμαρκετάδων, των μεγαλοξενοδόχων, των τραπεζών, των ρευματοπαρόχων, των βιομηχάνων, των funds και servicers που αρπάζουν τα σπίτια του κοσμάκη. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τέλος στα ψέματα και στην κοροϊδία της κυβέρνησης.
Στις 13 του Φλεβάρη θα βρεθούμε και πάλι στο δρόμο του αγώνα στην Παναττική Συγκέντρωση της ΣΕΑ στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης στις 10.30 και στην πορεία στο υπουργείο υγείας. Στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και διεκδίκησης στις άλλες πόλεις στις ημερομηνίες που θα αποφασίσουν τα τοπικά
σωματεία συνταξιούχων.

ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. Συνάδελφοι: ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ