Οι υγειονομικοί απεργούν για να έχει ο λαός την Υγεία που του αξίζει!

Αθήνα 28 Νοέμβρη 2023

                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι- σες

Οι νοσοκομειακοί γιατροί και γενικά οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία δίνουν μια ακόμη μάχη ενάντια στη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και των δομών του (νοσοκομεία- ΚΥ- ΠΦΥ), την οποία προωθεί η κυβέρνηση, πιστή στο δόγμα «η υγεία είναι εμπόρευμα, ο ασθενής είναι πελάτης», που για την περίθαλψή του θα πληρώνει τους ιδιώτες- επιχειρηματίες. Προχωρούν στην κήρυξη 48ωρης απεργίας στις 29-30 /11 (Τετάρτη και Πέμπτη), ενώ την Πέμπτη οργανώνουν Πανελλαδική Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 μ. στο υπουργείο Υγείας.

Η υλοποίηση του σχεδίου ιδιωτικοποίησης της υγείας- περίθαλψης του ΕΣΥ, με τη μεθοδευμένη απαξίωση, διάλυση και εκχώρηση σε ιδιώτες μονάδων των νοσοκομείων, κατά κύριο λόγο, με την άρνηση λήψης μέτρων της ενίσχυσής τους με ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό, προχωρά με εντατικούς ρυθμούς. Η πολιτική αυτή έχει ήδη τις τραγικές συνέπειες και για τους εργαζόμενους, αλλά κύρια για το λαό, που οδηγείται είτε στην υποβάθμιση των θεραπευτικών θεραπειών του, είτε στους ιδιώτες έναντι αδρής αμοιβής.

Εμείς οι συνταξιούχοι γνωρίζουμε και κατανοούμε απόλυτα τι σημαίνει υποβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας, ρημαγμένα νοσοκομεία, ανεπαρκή ΚΥ. Καταλαβαίνουμε τι σημαίνει «πληρώνω για την υγεία μου», όταν η σύνταξη δεν φτάνει ούτε για τις 15 μέρες του μήνα. Το θέμα της υγείας- περίθαλψης βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και των δικών μας αγώνων, τα αιτήματα των υγειονομικών είναι και δικά μας αιτήματα.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών, συμμετέχουμε σε όλες τις δράσεις που αποφασίζουν οι τοπικές ενώσεις τους στα νοσοκομεία και την Πέμπτη παίρνουμε μέρος την απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, στο υπουργείο υγείας στις 12 μμ.

Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΎ.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΦΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΥ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΩΝ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

                                  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ