ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΝ ΓΗ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΧΑΡΑΖΟΥΝ

Ο συλλογός μας πραγματοποίησε στις 17/3/2022 στο συνδικάτο οικοδόμων συγκέντρωση- συζήτηση για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν με ομιλητή τον Κατζιώτη Ηλία μέλος της γραμματείας της ΕΕΔΥΕ. Στην συζήτηση επισημάνθηκε με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο ότι οι λαοί βιώνουν έναν ακόμα οδυνηρό ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που έχει οδηγήσει στην κατάληψη ενός σημαντικού μέρους της χώρας. Το σύνθημα «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα αλλάζουν». τονίζει την σύγκρουση των αστικών τάξεων, και τον ανταγωνισμό των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ με τη Ρωσία στο ουκρανικό έδαφος και την ευρύτερη περιοχή επιβεβαιώνοντας πως ανεξάρτητα από τις φάσεις που
περνούν οι στρατιωτικο-πολιτικοί σχεδιασμοί, οι ελιγμοί, η επιστράτευση προσχημάτων από τη μια και την άλλη πλευρά, αυτό που έβαλε τη σφραγίδα στις εξελίξεις είναι οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί που σημαδεύουν το καπιταλιστικό σύστημα.

Στην σύσκεψη εκφράστηκε η αλληλεγγύη στον ουκρανικό, στον ρωσικό και στους άλλους λαούς της περιοχής. Εκφράστηκε επίσης η αντιθεσή μας στην χρησιμοποίηση των ευρωατλαντικών υποδομών από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας. Να ξηλωθούν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές. Να μην επικυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις. Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.