ΛΕΠΕΤΕ & ΕΚΛΟΓΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρά την απόφαση του ΣτΕ για την καταβολή της επικουρικής παροχής με βάση την Υπουργική Απόφαση, δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες ότι η επιδίωξη της Τράπεζας, με τη βοήθεια των εκάστοτε κυβερνήσεων και της ΕΕ, είναι να επιδιώξει να απαλλαγεί από την υποχρέωση καταβολής έστω και αυτών των 40 εκατ, € ετησίως από τα 120 εκατ.  € που έδινε. Άλλωστε ΤΩΡΑ αρχίζει η συζήτηση επί της ουσίας στο ΣτΕ.

Έτσι αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «της φούσκωσε τα πανιά με την τροπολογία», σε χρόνο ρεκόρ  η ΕΤΕ ζητά την μη καταβολή των 40 εκατ. € ετησίως στο ΕΤΕΑΕΠ, δηλαδή ουσιαστικά αρνείται αυτό που επί 18 μήνες ψευδώς παπαγάλιζε ότι θα έδινε ένα ποσό ετησίως για να παίρνουμε το κάτι παραπάνω κaι έπεισε τους “πρόθυμους” ότι είχε καλές προθέσεις. Δεν πρέπει να προξενεί εντύπωση σε κανέναν η προσφυγή της ΕΤΕ σε τακτική δικάσιμο κλπ και η οριστική απαλλαγή της από κάθε υποχρέωση για μας, καθόσον αυτό αποτελεί στόχο τόσο του κεφαλαίου, όσο και των κομμάτων τους.

Αλήθεια?, δεν επιβεβαιώνεται η τοποθέτηση του ΚΚΕ, του μοναδικού κόμματος στη Βουλή τη μέρα ψήφισης της τροπολογίας ότι η αστραπιαία κατάθεση και ψήφισή της ήταν, κυρίως, η συλλογή ψήφων και η απαλλαγή της Εθνικής από το βάρος καταβολής ετησίως, των 120 εκατομμυρίων ευρώ, ορίζοντας την καταβολή μόνο στα 40 εκατ.€ για την ΕΤΕ, φορτώνοντας νέα ελλείμματα και βάρη στο ΕΤΕΑΕΠ, που θα καταστήσουν μελλοντικά προβληματική την καταβολή όλων των επικουρικών  παροχών. Επίσης ότι έπρεπε να πάρουμε έστω και τα κουτσουρεμένα  ΑΜΕΣΑ, χωρίς να απεμπολεί ούτε κατ’ ελάχιστο τα κεκτημένα μας.

Συνάδελφοι, καταγγέλλουμε τη στάση ΝΔ, ΚΙΝΑΛ κλπ που αποχώρησαν από τη Βουλή, «τάχαμου» για την αιφνιδιαστική κατάθεση της τροπολογίας, κυρίως όμως διότι δεν ήθελαν να δεσμευθούν για το τι θα κάνουν για την επικουρική μας παροχή όταν θα ερχόταν στην εξουσία. Αυτή είναι η αλήθεια και δυστυχώς, σύντομα θα την αντιληφθούμε όλοι.

Συνάδελφοι, κάνουμε καθαρό προς όλους ότι δεν αποδεχόμαστε τις περικοπές, ούτε τη μελλοντική χρεοκοπία στην οποία οδηγούν το ΕΤΕΑΕΠ. Η επικουρική παροχή  είναι δικά μας χρήματα που επί χρόνια και με συνέπεια καταβάλαμε. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την αποκατάσταση όλων των απωλειών και παροχών μας, απαιτούμε  να πληρώνει η ΕΤΕ ολόκληρες τις εισφορές της στο ΕΤΕΑΕΠ για να μην «βουλιάξει» το Ταμείο και μαζί του και μεις.

Σύμμαχο και στο αγώνα μας αυτόν, μέσα και έξω από τη βουλή θα έχουμε το ΚΚΕ, το μοναδικό κόμμα που όλα αυτά τα πέτρινα, για μας χρόνια, στάθηκε ανυποχώρητα δίπλα μας με ερωτήσεις και επερωτήσεις στη βουλή, με παραστάσεις στο Υπουργείο, στις συγκεντρώσεις και καταλήψεις στη διοίκηση και στα κεντρικά της ΕΤΕ.

Στηρίζουμε λοιπόν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου το μοναδικό διαχρονικά στήριγμα μας στους αγώνες, το ΚΚΕ και καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους για την επόμενη μέρα και να στηρίξουν με τη ψήφο τους το ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο