Κορονοϊός και αντεργατικά μέτρα

Όταν ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ γίνεται το όχημα της κυβέρνησης για αντεργατικά μέτρα.

Συνάδελφοι,

Τη στιγμή που το κοινοβούλιο υπολειτουργεί και η χώρα είναι σε καραντίνα με συνθήκες  απαγόρευσης συναθροίσεων,  κυκλοφορίας κλπ.

Τη στιγμή που περισσεύουν οι κορώνες για την ατομική ευθύνη , προκειμένου να κρύψουν τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα για την κατάρρευση της Δημόσιας υγείας και την αδυναμία της να αντιμετωπίσει τη σημερινή έκτακτη κατάσταση της πανδημίας.

Αυτήν τη στιγμή εν μέσω εκκλήσεων, χύνοντας κροκοδείλου δάκρυα για τις μανάδες και πατεράδες μας που κινδυνεύουν περισσότερο, η κυβέρνηση, με περισσή αναλγησία επέλεξε να εντείνει την αντιλαϊκή, αντεργατική της επίθεση, με την εισαγωγή και ψήφιση, κατά πλειοψηφία, του ασφαλιστικού συστήματος Πινοσέτ των επαγγελματικών ταμείων, καθώς επίσης και τη συνέχιση της επίθεσης  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των συνταξιούχων της ΕΤΕ  με την εισαγωγή και ψήφιση κατά πλειοψηφία,  με fast track διαδικασίες, μια (ν)τροπολογία  για το ΛΕΠΕΤΕ, δίνοντας έτσι  ένα ακόμη καίριο χτύπημα στους 16.500 και πλέον συνταξιούχους της ΕΤΕ καθώς,

Μειώνει περαιτέρω κατά 33% περίπου την ήδη κατά 50% πετσοκομμένη επικουρική παροχή που επέφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με προηγούμενη τροπολογία.

Εντάσσει οριστικά τους δικαιούχους ΛΕΠΕΤΕ στο ΕΤΕΑΕΠ απαλλάσσοντας έτσι οριστικά την ΕΤΕ τόσο από την υποχρέωσή της  να χορηγεί τη δικαιούμενη επικουρική παροχή στους συνταξιούχους της ΕΤΕ και της ΕΛΕΠΕΤΕ-ΕΘΝΑΚ, όσο και από τις διαχρονικές της ευθύνες για την κατάχρηση των αποθεματικών του ΛΕΠΕΤΕ και την παράνομη και αντικαταστατική χρησιμοποίηση τους για τη μεγάλη κερδοφορία της.

Με την (ν)τροπολογία αυτή η κυβέρνηση καταπατώντας κάθε έννοια σεβασμού της Δικαιοσύνης καθόσον  εκκρεμούν χιλιάδες δικαστικές αποφάσεις, καθώς και αυτή στον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ για την υπόθεση της διαχείρισης του ΛΕΠΕΤΕ και της δήθεν αδυναμίας συνέχισης της καταβολής της επικουρικής από την ΕΤΕ, έκανε ακόμη πιο ξεκάθαρο τίνος τα συμφέροντα υπηρετεί, ότι για την εξυπηρέτηση της μεγαλοεργοδοσίας δεν διστάζει να ρίξει τα δικαιώματα συνταξιούχων και εργαζομένων στον «καιάδα», ότι δεν «κολλώνει» σε τίποτα.

Συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε στη δίνη του κορονοϊού, μιας πανδημίας που δοκιμάζει τις αξίες και την αντοχή όλων μας. Με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε όλα τα μέτρα προστασίας, στεκόμαστε δίπλα σε όσους μας έχουν ανάγκη. Όμως δεν μπορούμε να σιωπούμε, να μην αντιδρούμε στην κυβερνητική επίθεση. Τη μάσκα τη φοράμε για να προστατευτούμε. Όχι για να φιμωθούμε.

Δυναμώνουμε τη φωνή μας για να μην μπουν σε καραντίνα τα δικαιώματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Είναι πλέον καιρός να βγάλουμε όλοι τα συμπεράσματα μας. Να συνειδητοποιήσουμε επιτέλους ότι σ’ αυτό το σύστημα θα είμαστε μόνιμα οι χαμένοι. Θα κλέβουν από μας για να μη χάνουν εκείνοι από τα κέρδη τους. Ότι όποια κυβέρνηση με όποιο πρόσημο αριστερό δεξιό κεντρώο εν τέλει εξυπηρετεί αυτούς. Ότι σύμμαχό τους έχουν τη «δήθεν τυφλή» δικαιοσύνη, όπως επίσης και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες (αλήθεια τι λένε, ο «πρόεδρος» της ΓΣΕΕ, η ΟΤΟΕ, ο ΣΥΕΤΕ, ο ΣΣΕΤΕ).

Ανάγκη λοιπόν να αλλάξουμε συμπεριφορά, να αποκτήσουμε ταξική συνείδηση και μαζί με όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, το ΠΑΜΕ την ΟΣΙΚΑ-ΣΕΑ, να αγωνιστούμε για.

Αποκλειστικά Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και Υγεία με επαρκή χρηματοδότηση και επιστροφή όλων των κλεμμένων από κυβερνήσεις και εργοδότες.

Επιστροφή των συντάξεων μας στα προ του 2009 επίπεδα, επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος άδειας και αναδρομικά από τη διακοπή τους.

Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιασφαλιστικών διατάξεων των τελευταίων 10 ετών του νόμου Βρούτση-Κατρούγκαλου .

Κατάργηση των (ν)τροπολογιών Πετροπούλου, Βρούτση για τον ΛΕΠΕΤΕ. Να πληρώσει η ΕΤΕ και αναδρομικά για την απρόσκοπτη συνέχιση της καταβολής της επικουρικής μας σύμφωνα με τον κανονισμό του ΛΕΠΕΤΕ.

Υ/Γ: Συνάδελφοι συνεχίζουμε τη λειτουργία του Συλλόγου και την επικοινωνία μέσω των τηλεφώνων, του Mail, των SMS, του site, των ανακοινώσεων.