Κοινή Επιστολή στον Υφ. Πετρόπουλο για τις εξελίξεις στον ΛΕΠΕΤΕ

Πανελλήνιος Σύλλογος Συντ/χων πρ. ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών & Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Αττικής

Αθήνα, 31 Αυγούστου 2017

ΑΡ. ΠΡΩΤ:159

Προς

τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Κο Α. Πετρόπουλο

 

Κύριε Υπουργέ,

Προφανώς έχετε ενημερωθεί για την αυθαίρετη και μονομερή απόφαση της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας να σταματήσει να καλύπτει τα ελλείμματα του ΛΕΠΕΤΕ, γεγονός που θα οδηγήσει τους δικαιούχους των παροχών του στην απώλεια σοβαρού μέρους του εισοδήματός τους (συνταξιούχους και εργαζόμενους ασφαλισμένους στον ΛΕΠΕΤΕ) και στην άμεση χειροτέρευση του βιοτικού τους επιπέδου.

Η Διοίκηση της Τράπεζας ανακοίνωσε πως η απόφασή της αυτή αποτελεί υποχρέωση, που πηγάζει από την κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί, με βάση τα μνημόνια και τα μέτρα που όλες οι κυβερνήσεις ψήφισαν και εφάρμοσαν ειδικά μετά το 2009, σε συμφωνία με τους δανειστές της χώρας. Κατά συνέπεια είναι ζήτημα που άπτεται και κυβερνητικών ευθυνών.

Ζητάμε λοιπόν άμεση συνάντηση μαζί σας, σαν αρμόδιο υφυπουργό, ώστε να σας εκθέσουμε και να συζητήσουμε τις θέσεις και αιτήματα των σωματείων μας, που έχουν μέλη και εκπροσωπούν και συναδέλφους (εργαζόμενους και συνταξιούχους) από την ΕΤΕ.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΧΣΕΑ                        Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΣΔΤ

 

 

Η Πρόεδρος                      H  Γ. Γραμματέας                        Ο Πρόεδρος                      Η Γ. Γραμματέας

Ε. Χαλιού                           Ε. Μπεκιάρη                            Γ. Αντωνίου                             Χρ. Τσάρα