Κλείνουν τα νοσοκομεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας στον ίδιο επικίνδυνο για την υγεία του λαού δρόμο της υποβάθμισης και υπονόμευσης του δημόσιου συστήματος υγείας, όπως περίτρανα αποδείχτηκε με την πανδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσε διά στόματος πρωθυπουργού το κλείσιμο και συγχώνευση δημόσιων νοσοκομείων ή μονάδων τους.

Η επιλογή αυτή έρχεται σαν συνέχεια της υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ, που πέρασε μέσα από τον προϋπολογισμό με μείωση των δαπανών κατά 600 εκατ. ευρώ, είναι ο τρόπος υλοποίησης αυτής της απόφασης.

Η επιλογή αυτή, να θυμίσουμε, ξεκίνησε με τα δύο πρώτα μνημόνια, όταν έκλεισαν 16 δημόσια νοσοκομεία, τα οποία, στα πλαίσια του 3ου μνημονίου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άφησε κλειστά. Σήμερα η κυβέρνηση, θεωρώντας… ανορθολογισμό να έχει η κάθε μεγάλη πόλη το δικό της δημόσιο νοσοκομείο, θέλει να εξορθολογικοποιήσει αυτή την κατάσταση, με το κλείσιμο κάποιων από αυτά, επειδή τυχαίνει οι πόλεις να απέχουν μόνο 30 χιλιόμετρα η μία από την άλλη!!!

Οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν θα επιτρέψουν να περάσουν αυτές οι επιλογές. Με μαζικό αγώνα σε κάθε περίπτωση θα ανατρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης.

Αγωνιζόμαστε για δημόσιο σύστημα υγείας απόλυτα δημόσιο, πλήρως οργανωμένο σε όλες τις βαθμίδες του, με πλήρως εξοπλισμένες όλες τις μονάδες με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με προσφορά όλων των υπηρεσιών υγείας δωρεάν και καθολικές. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην υγεία, που άλλωστε, στην περίοδο της πανδημίας και σήμερα, αποδείχνει τον παρασιτικό, κερδοσκοπικό, εγκληματικό ρόλο της, πως είναι τελείως αχρείαστη για το λαό.