ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΑΣ

Αθήνα 23 Νοέμβρη 2022

                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Συνάδελφοι, σσες

   Στην εποχή που οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και τα λαϊκά στρώματα βιώνουμε μια πρωτοφανή επίθεση στο βιοτικό μας επίπεδο, όπου η ακρίβεια στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα βασικά είδη πρώτης λαϊκής ανάγκης, οι πλειστηριασμοί και αρπαγές σπιτιών, η άνοδος των επιτοκίων των δανείων τσακίζουν τους μισθούς, τις συντάξεις, το λαϊκό εισόδημα, η κυβέρνηση κοροϊδεύει 2,5 εκατ. συνταξιούχους, με τις «αυξήσεις», που αποτελούν νέες μειώσεις, αφού δεν καλύπτουν τον πληθωρισμό- ενώ πάνω από 1 εκατ. συνάδελφοι δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ αύξηση.

   Οι αγώνες του αγωνιστικού συνταξιουχικού κινήματος δεν έχουν σταματήσει όλα αυτά τα χρόνια, διεκδικούν την ικανοποίηση των αιτημάτων μας για επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2009, για κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, για ουσιαστικές αυξήσεις, για αποτροπή της παραπέρα ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων, του ΤΥΠΕΤ, της ΠΦΥ.

   Ο σύλλογός μας, μέσα από αυτή τη δράση του κινήματος, πάλεψε και για τα δικά μας αιτήματα ενάντια στην κατάργηση του ΛΕΠΕΤΕ, που μεθόδευσαν η ΕΤΕ με τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, στην υπονόμευση του ΤΥΠΕΤ. Καταθέσαμε τα υπομνήματα και κάναμε παρεμβάσεις στην Τράπεζα, στον ΕΦΚΑ, στο υπουργείο εργασίας. Το ΚΚΕ με αυτά κατέθεσε ερωτήσεις στη βουλή, στη συνάντηση της ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ (ΣΕΑ) ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ με τον πρωθυπουργό στις 14/10 του επιδόθηκε και το υπόμνημά μας.

   Παραμένουμε σταθεροί στην διεκδίκηση των βασικών αιτημάτων μας για:
1) επανυπολογισμό του συντάξιμου μισθού για τις κύριες συντάξεις πριν το 2015.

2) υπολογισμό των επικουρικών με βάση τις εισφορές και τον κανονισμό του ΛΕΠΕΤΕ.

3) κατάργηση της πρόβλεψης για μείωση των επικουρικών μετά το 2025.

4) παρακράτηση εισφοράς 4% για το ΤΥΠΕΤ για τους συνταξιοδοτηθέντες μετά το 2015.

   Στην ίδια αγωνιστική κατεύθυνση σας καλούμε να συμμετέχετε στις περιφερειακές συγκεντρώσεις/συλλαλητήρια, που οργανώνει η ΣΕΑ σε όλη τη χώρα. Η Παναττική θα γίνει στην Αθήνα στις 12/12, ώρα 10.30 πμ στην πλ. Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία.

Δεν περιμένουμε λύσεις από τις αντιλαϊκές- αντισυνταξιουχικές πολιτικές των κυβερνήσεων και τα δικαστήρια. Με αγώνες διεκδικούμε τα δικαιώματά μας.

                         ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ