Καταγγελία της εφημερίδας Αυγή για το δικαίωμα στην απεργία

Δελτίο τύπου

«Ορισμένοι κρίσιμοι για τα κοινωνικά και εθνικά συμφέροντα κλάδοι δεν έχουν το δικαίωμα της απεργίας»(!!!). Αυτή τη φράση δεν την έγραψε η Καθημερινή, δεν την έγραψε ο Ελεύθερος Τύπος, δεν την έγραψε η ΕΣΤΙΑ, δεν την έγραψαν το Βήμα ή τα ΝΕΑ, δεν την έγραψε η εφημερίδα της Χρυσής Αυγής. Την έγραψε η (ποιου χρώματος άραγε) ΑΥΓΗ, η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, της …αριστεράς (!!!!!).
Καταγγέλλουμε την ΑΥΓΗ, τον ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση που με τέτοιες δημοσιογραφικές αθλιότητες προσπαθούν να χτυπήσουν το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, να προβοκάρουν τους διεκδικητικούς αγώνες των εργαζομένων, να τραμπουκίσουν σε βάρος της εργατικής αλληλεγγύης, να σπείρουν την αντιπαράθεση και τον κοινωνικό αυτοματισμό ανάμεσα στα λαϊκά στρώματα, που όλων τα δικαιώματα και κατακτήσεις, τη ζωή, τσακίζει η κυβερνητική πολιτική, να εμποδίσουν και να διασπάσουν την κοινή, ενιαία δράση τους ενάντια σ’ αυτή. Να προετοιμάσουν το έδαφος για την πλήρη ανατροπή συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και το δικαίωμα στην απεργία και τον αγώνα, όπως έχουν δεσμευτεί απέναντι στους δανειστές και το κεφάλαιο.
Είμαστε βέβαιοι πως η βρωμερή αυτή προσπάθειά τους θα συναντήσει την ευμενή αποδοχή των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των επιχειρηματιών που περιμένουν στη γωνία για να αρπάξουν την παροχή δημόσιων υπηρεσιών για χάριν της κερδοφορίας τους. Θα εισπράξουν για άλλη μια φορά τα εύσημα των συνομιλητών τους στην ΕΕ και το ΔΝΤ.
Να το ξέρουν όμως πως θα συναντήσουν την ισχυρή αντίσταση και αγωνιστική δράση του ταξικού εργατικού κινήματος, που θα καταργήσει, θα ανατρέψει στην πράξη κάθε τέτοια προσπάθεια και νομοθετική επιβολή των αντεργατικών σχεδίων τους. Σε σιγή και αδράνεια δεν πρόκειται να το υποχρεώσουν. Όσο κι αν ονειρεύονται, σαν νέοι Λασκαραίοι, την κατάργηση της ταξικής πάλης, θα τους μείνει μόνο όνειρο.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ