ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΚΑΙ ΚΟΡΑΚΙΟΥ

                                                                          Αθήνα 22 Νοέμβρη 2022

                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα χτεσινά γεγονότα με την προσπάθεια εταιρίας αρπαγής σπιτιών να κατάσχει το σπίτι χαμηλοσυνταξιούχου συναδέλφισσας έχοντας τη συνδρομή της αστυνομίας, με το σπάσιμο της πόρτας και βίαιη είσοδο στο σπίτι της, το πέταγμά της στο δρόμο, με τη διαταγή του κλητήρα «δεν θα πάρεις τίποτα», αποδείχνουν στην πράξη πόσο υποκριτικές είναι οι κυβερνητικές δηλώσεις περί προστασίας των χαμηλοσυνταξιούχων, των ευάλωτων, της πρώτης κατοικίας των λαϊκών νοικοκυριών.

Η άμεση δυναμική παρέμβαση του λαϊκού κινήματος απέτρεψε την αρπαγή και το ξεσπίτωμα της συναδέλφισσας, επέβαλε την αποπομπή κλητήρα και αστυνομικών.

Συμπαραστεκόμαστε στη συναδέλφισσα και όσους άλλους βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, συμμετέχουμε στην αγωνιστική δράση του εργατικού και λαϊκού κινήματος για προστασία των σπιτιών λαϊκών ανθρώπων. Απαιτούμε την άμεση κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου που επιτρέπει τους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών εργαζομένων, συνταξιούχων, απλών οικογενειών για χρέη σε τράπεζες και δημόσιο.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν στις δράσεις αυτές, αλλά και όσους αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα να ενημερώνουν άμεσα  το σύλλογο.

                   ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ