«Κάναν τη Μεσόγειο υγρό νεκροταφείο, δεν θα συνηθίσουμε ποτέ μας το σφαγείο!»

Αθήνα 14 Ιούνη 2023

                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φονιάδες των λαών Ιμπεριαλιστές

Στους μέχρι σήμερα εκατοντάδες νεκρούς στα ναυάγια στη Μεσόγειο, όπου χάθηκαν στα νερά της στο τελευταίο διάστημα, ήρθαν να προστεθούν αυτοί που βούλιαξαν στον υγρό τάφο μαζί με το σαπιοκάραβο στην Πύλο. Οι υπεύθυνες για το νέο τρομακτικό έγκλημα σε βάρος εκατοντάδων αθώων ανθρώπων, ηγεσίες της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των κρατών μελών τους  δεν πρόκειται να αναλάβουν καμία ευθύνη, δεν θα νιώσουν καμία τύψη για τα αμέτρητα θύματά τους.

Γι’ αυτούς είναι οι παράπλευρες απώλειες φτωχοδιάβολων, που η ζωή τους δεν έχει καμία αξία μπροστά στα τεράστια συμφέροντα και κέρδη που τζογάρουν στα χρηματιστήρια των επεμβάσεών τους σε βάρος των λαών, όπως της Λιβύης, που αφού την διέλυσαν πρώτα, τώρα ρίχνουν το ανάθεμα στα κυκλώματα διακινητών, που αυτοί άλλωστε συντηρούν και προστατεύουν.

Τις ίδιες ευθύνες έχουν και οι ελληνικές κυβερνήσεις και τα κόμματα που τις σχημάτισαν με τη συμμετοχή τους στις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις σε βάρος άλλων χωρών και λαών και στα σχέδια για παρεμπόδιση της έλευσής τους στην ΕΕ, έχοντας πλήρη επίγνωση πως αυτά θα έχουν τέτοια απάνθρωπα αποτελέσματα. Η δολοφονία των ανθρώπων αυτών είναι μέρος των σχεδίων τους. Την έχουν υπολογίσει, την έχουν προδιαγράψει. Τα κροκοδείλια δάκρυά τους δεν πείθουν κανέναν.

Η εργατική τάξη της χώρας μας, ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να γίνει συμμέτοχος στα εγκλήματά τους. Η αγωνιστική, έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στα θύματα, στους κατατρεγμένους, στους πρόσφυγες και μετανάστες δεν πρόκειται να σταματήσει.

Καταγγέλλουμε τους υπεύθυνους για τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.

Καλούμε τους συναδέλφους να εκφράσουν την οργή και το θυμό τους ενάντια στους υπεύθυνους γι’ αυτά. Παίρνουμε μέρος στις συγκεντρώσεις που το εργατικό- λαϊκό κίνημα οργανώνει σε όλη τη χώρα για το σκοπό αυτό. Στην Αθήνα στο Σύνταγμα την Πέμπτη 15-6 στις 8 μμ.

Να φύγουν όλοι οι ιμπεριαλιστές από τη Μεσόγειο, από τις χώρες της περιοχής.

Μεσόγειος θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας και όχι τάφος για τους λαούς της.

                     ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Για κάθε «κολασμένο»…

«Κανένας δεν αφήνει την πατρίδα του, εκτός αν πατρίδα είναι το στόμα ενός καρχαρία». «Κανένας δε βάζει τα παιδιά του σε μια βάρκα, εκτός αν το νερό είναι πιο ασφαλές από την ξηρά». «Κανένας δε θέλει να σέρνεται κάτω από φράχτες, κανένας δε θέλει να τον δέρνουν, να τον λυπούνται, κανένας δε διαλέγει τα στρατόπεδα προσφύγων»: