Η κυβερνητική πολιτική πρέπει να πάρει απάντηση ακόμα πιο δυνατή από το εργατικό κίνημα στην 24ωρη Πανεργατική- Πανελλαδική Απεργία στις 6 Απρίλη

Αθήνα 28 Μάρτη 2022

                           Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, μετά την ρωσική ιμπεριαλιστική εισβολή, ήρθε να συμπληρώσει, με τον εγκληματικό αυτό τρόπο, την επίθεση διαρκείας που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και των λαών.

Το εργατικό- λαϊκό εισόδημα δέχεται ασφυκτική πίεση, οι μισθοί έχουν καθηλωθεί πάνω από δέκα χρόνια, οι συντάξεις πετσοκόπηκαν, η δημόσια  υγεία και παιδεία γνωρίζουν μια συνεχή υποβάθμιση και χειροτέρευση των υπηρεσιών τους στο λαό προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων.

Με τη δικαιολογία της προστασίας του περιβάλλοντος, που οι ίδιοι κύκλοι συμφερόντων το καταστρέφουν ανελέητα, ανατρέπονται οι ισορροπίες και οι συμβιβασμοί ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά- μονοπωλιακά συμφέροντα, η «πράσινη ανάπτυξη» γίνεται το νέο πεδίο επενδύσεων και κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και αντιπαραθέσεων, που οδηγούν και σε πολέμους.

Στο φόντο αυτό η εργατική τάξη της χώρας μας ζει μια κατάσταση, που συνεχώς επιδεινώνεται λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης, που πιστή στο δόγμα «όλα στο μεγάλο κεφάλαιο» προσπαθεί προκλητικά να κοροϊδέψει το λαό, μοιράζοντας ψίχουλα, που δεν μπορούν να καλύψουν τα τεράστια κενά που δημιουργούν στο λαϊκό εισόδημα οι μεγάλες αυξήσεις στα καύσιμα, στην ενέργεια, στα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ ταυτόχρονα η πανδημία δηλώνοντας το επίμονο «παρών» της συνεχίζει να θερίζει δεκάδες συνανθρώπους μας κάθε μέρα, παρά την «λήξη» της με κυβερνητική απόφαση.

Η κυβερνητική πολιτική πρέπει να πάρει απάντηση ακόμα πιο δυνατή από το εργατικό κίνημα. Μετά τα μαζικά συλλαλητήρια στις 26/2 το ταξικό εργατικό κίνημα κήρυξε 24ωρη Πανεργατική- Πανελλαδική Απεργία στις 6 Απρίλη, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, ΕΓΣΣΕ και κλαδικές ΣΣΕ, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και συντάξεων, αυξήσεις στις συντάξεις, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και του ΕΝΦΙΑ, των φόρων στα καύσιμα, μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος 50% κ.α. Τη μη εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, το κλείσιμο όλων των ξένων βάσεων.

Παίρνουμε ΟΛΟΙ μέρος στις συγκεντρώσεις του εργατικού κινήματος, σε κάθε πόλη, όπου πραγματοποιηθούν. Στην Αθήνα στο Σύνταγμα 11 π.μ, στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 11 π.μ, την ίδια ώρα στην Πλ. Καραϊσκάκη στον Πειραιά.

                 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ