Η ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ Η ΣΠΙΘΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΙΕΣ

20 Ιούλη 2022

                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η επέλαση της «πράσινης» ανάπτυξης απεικονίζεται στο κόκκινο των πυρκαγιών, που κατακαίνε κάθε χρόνο όσο πράσινο έχει απομείνει στη φύση της χώρας μας, τα πράσινα δάση και εκτάσεις, όπως και σε κάθε άλλη χώρα άλλωστε.

Εκφράζεται από την απαγόρευση χρηματοδότησης των υποδομών αντιμετώπισης των πυρκαγιών στα φυσικά δάση από τη μια μεριά και την αφειδώλευτη χρηματοδότηση των «δασών» από ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά από την άλλη.

Άραγε όταν θα ολοκληρωθεί η «πράσινη» ανάπτυξη που θα ανήκει στους επενδυτές, τι θα έχει απομείνει από το φυσικό πράσινο που ανήκει στο λαό;

Όσο για την κυβέρνηση που πρωτοστατεί και στις δύο αυτές αλληλοσυγκρουόμενες καταστάσεις, εκτός από το «βάλτε το στα πόδια», τι άλλο κάνει για τη σωτηρία του φυσικού πλούτου και των λαϊκών περιουσιών; Εγκρίνει την εγκατάσταση των ΑΠΕ στα καμένα. Και υποχρεώνει όλους εμάς, που «καιγόμαστε» από την «πράσινη» ανάπτυξη- κι αυτούς που καίγονται τα σπίτια τους- να την πληρώνουμε κι από πάνω!!

Ρωτάμε: Για τον δυστυχή συνάδελφό μας, που αυτοκτόνησε γιατί είδε το σπίτι του να πυρπολείται για τρίτη φορά (!!!), ποιος θα απολογηθεί;

Και ξαναρωτάμε: Αυτοκτόνησε ή δολοφονήθηκε από την πολιτική που σχεδιασμένα τον οδήγησε στην απελπισία;

Εμείς τον ξέρουμε τον ένοχο κι είναι γνωστή η αιτία…

                     ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ