Για το Νομοσχέδιο στην Π.Φ.Υ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας που εισήγαγε, προς ψήφιση στη Βουλή  η κυβέρνηση, προχωρά ακόμη παραπέρα την κατεδάφιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, συνεχίζοντας  έτσι  την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και στο χώρο της Υγείας, χάριν της υψηλής κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Με το νομοσχέδιο αυτό  περικόπτονται ακόμη πιο πολύ οι κρατικές δαπάνες και παροχές στην Υγεία, προβλέποντας ανεπαρκείς υπηρεσίες ΠΦΥ μέσω υποστελεχομένων Τοπικών μονάδων Υγείας και επιβάλλοντας ακόμη ένα «κόφτη» στην καθημερινότητα των λαϊκών στρωμάτων, εισάγοντας τα ιατρικά πρωτόκολλα και καθορίζοντας την «αξιολόγηση» του ιατρικού προσωπικού, ανάλογα με το πόσο λιγότερες δαπάνες πραγματοποιούν κατ’ έτος.

Ακόμη το  αντιλαϊκό αυτό νομοσχέδιο προβλέπει τη μελλοντική οικονομική κάλυψή του από Δημοτικούς πόρους, φορτώνοντας ακόμη πιο πολλά βάρη στις Λαϊκές πλάτες, ενώ οι εργαζόμενοι  στο χώρο της Υγείας θα εξακολουθήσουν να εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας.

Είναι ένα νομοσχέδιο «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα και τις επιταγές  του κεφαλαίου, μακριά από τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων και των δυνατοτήτων που προσφέρει η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να μην αποδεχτούν αυτές τις αντιλαϊκές ρυθμίσεις στην ΠΦΥ  και μαζί με τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν ένα εντελώς αναπτυγμένο, σε όλη τη χώρα, κρατικό και δωρεάν σύστημα Υγείας & ΠΦΥ πλήρως επανδρωμένο με μόνιμο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο