Για το ΛΕΠΕΤΕ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.

 ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ, ΕΝΩΤΙΚΟΥ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙ  ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ  ΚΛΑΔΩΝ                                                                                                                      

Συνάδελφοι,

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων  πρώην ΔΕΚΟ – τραπεζών  χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις των συνταξιούχων ΕΤΕ έξω από το Κεντρικό Κατάστημα της Εθνικής, που δείχνει την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στο ΛΕΠΕΤΕ αλλά και την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους. Αντί να συνεχίσει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΣΕΤΕ και να κλιμακώσει την πάλη μας με νέες μορφές, πορείες, συγκεντρώσεις έξω από τα Υπουργεία, τη Βουλή, καλεί και κλείνει τους συνταξιούχους ” σε τέσσερις τοίχους ” για να συζητήσουμε δήθεν, υποβαθμίζοντας και εκτονώνοντας τις διαθέσεις των συναδέλφων.

Συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε την αυθαίρετη και εκβιαστική απόφαση της Διοίκησης της ΕΤΕ να περικόψει τη χρηματοδότηση του ΛΕΠΕΤΕ καταργώντας την επικουρική σύνταξη σε 16.000 συνταξιούχους. Αποτελεί μια από τις πολλές πτυχές διαχρονικής επίθεσης των τραπεζιτών και των κάθε φορά κυβερνήσεων στα δικαιώματά μας. Καταγγέλλουμε ακόμη την κυβέρνηση, που με την πολιτική των μνημονιακών μέτρων και της υποταγής στις εντολές της ΕΕ, ΣΕΒ, Τραπεζιτών αφήνει όλα τα περιθώρια στην εργοδοσία να επιβάλλει τέτοιες επιλογές.

Αντίστοιχη κατάσταση περικοπών υπάρχει και στα ασφαλιστικά ταμεία των άλλων τραπεζών (πρ. Εμπορικής, Alpha, Ιονικής-Λαϊκής κ.α.) αλλά και σε άλλους κλάδους. Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξή τους».

Δεν έχουμε καμία ευθύνη για τα ελλείμματα των ταμείων. Οι ευθύνες βαρύνουν τις τράπεζες, τις κυβερνήσεις, τα κόμματά τους και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που συμβιβασμένα υπηρετούν τις επιλογές αυτές που είναι επιλογές στρατηγικού χαρακτήρα για την ΕΕ. Αυτές είναι που οδηγούν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα στον Καιάδα.  

              

                       ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ  ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ και ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ: 

  • ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ.
  • ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ.
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
  • ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ.
  • ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΑΣ.

Εμείς, ως Παν. Σύλλογος Συντ/χων πρ.ΔΕΚΟ – Τραπεζών θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τη δράση μας ενάντια στην πολιτική αυτή. Καλούμε κάθε συνάδελφο να συσπειρωθεί μαζί μας και να ενισχύσει το αγωνιστικό, ταξικό κίνημα συνταξιούχων και εργαζομένων.

ΟΛΟΙ στις 14-12-2017 ώρα 10.30 στην απεργιακή συγκέντρωση στην ΟΜΟΝΟΙΑ και στις 15-12-2017, ώρα 5 μμ  στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ  για την ΥΓΕΙΑ, τις ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ και τα ΔΩΡΑ (προσυγκέντρωση ώρα 4.30 μμ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ).