Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο ΛΕΠΕΤΕ

Η χτεσινή απόφαση του δικαστηρίου, που απέρριψε την αίτηση για προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα που είχαν υποβάλει συνταξιούχοι της ΕΤΕ, με την παρότρυνση των συλλόγων εργαζομένων και συνταξιούχων κατά της Εθνικής Τράπεζας, ώστε αυτή να υποχρεωθεί  να καταβάλλει τις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της προς τον ΛΕΠΕΤΕ, για να καταβάλλονται οι επικουρικές συντάξεις στους δικαιούχους συνταξιούχους, απέδειξε για άλλη μια φορά πως η αστική δικαιοσύνη δεν αναγνωρίζει δικαιώματα σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, αλλά μόνο στους εργοδότες, ειδικά στις Τράπεζες. Είναι δικαιοσύνη ταξική, στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου.

Ευθύνη για την κατάσταση που διαμορφώνεται σε βάρος κύρια των συνταξιούχων έχουν και οι ηγεσίες των συλλόγων εργαζομένων και συνταξιούχων, που αντί να εντείνουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις ενάντια στην απόφαση της ΕΤΕ και  στην κυβερνητική πολιτική, που ευνοεί την εργοδοτική ασυδοσία, προσπάθησαν να καθησυχάσουν τους συνταξιούχους και να τους πείσουν πως τα δικαστικά μέτρα θα δώσουν την λύση στο πρόβλημα.

Ο Σύλλογός μας, από την αρχή έδειξε το δρόμο του αγώνα και της ενιαίας δράσης με το αγωνιζόμενο συνταξιουχικό κίνημα, την ανάγκη της αποφασιστικής σύγκρουσης με την πολιτική κυβέρνησης και Τράπεζας με συνέχιση και δυνάμωμα των κινητοποιήσεων.       Κάλεσε τους συναδέλφους να ενταχθούν στο κίνημα μέσα από τις γραμμές του συλλόγου μας. Να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη στα δικαστήρια. Αποδείχτηκε πως είχαμε δίκιο.

Τώρα δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Ενταχθείτε στον Σύλλογό μας, συσπειρωθείτε στις γραμμές του αγωνιζόμενου συνταξιουχικού κινήματος, πάρτε μέρος στις συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις μέσα στο Νοέμβρη σε όλη τη χώρα.

Σας καλούμε αύριο 1 Νοέμβρη στη συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις στις 9 π.μ στο Σύνταγμα. Με την λήξη της στις 11.30 οργανώνουμε συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κατάστημα της ΕΤΕ στην πλ. Εθνικής Αντίστασης.

                 ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

                                                          Το Διοικητικό Συμβούλιο