Για τις Δηλώσεις του Υφ. Πετρόπουλου για το ΛΕΠΕΤΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                             ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ  ΕΠΕΣΑΝ

Θεωρούμε τις δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας Τ. Πετρόπουλου για τον ΛΕΠΕΤΕ και τις επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων της ΕΤΕ απαράδεκτες και τις απορρίπτουμε.

Ο υφυπουργός προσπάθησε να εμφανίσει την κυβέρνηση «αθώα του αίματος» για την απόφαση της διοίκησης της ΕΤΕ να διακόψει τις επικουρικές συντάξεις των συναδέλφων. Οι αποφάσεις αυτές όλων των τραπεζών και όχι μόνο της ΕΤΕ πηγάζουν και αποτελούν τρόπους εφαρμογής των κυβερνητικών μέτρων και νόμων, η επιβολή των οποίων προβλέφθηκε στο 3ο μνημόνιο, που η κυβέρνηση συμφώνησε με τους δανειστές.

Κατά συνέπεια η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από υπεκφυγές του τύπου  «αν μου  ζητήσουν να τους εντάξω στο ΕΤΕΑΕΠ, θα το κάνω», προφανώς με τις συντάξεις πείνας που αυτό αποδίδει. Όσον αφορά στο σύλλογό μας έχουμε ήδη καταθέσει τις προτάσεις και αιτήματά μας στον υφυπουργό και σε συνάντηση που είχαμε μαζί του. Και το βασικό αίτημα είναι, η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να εξασφαλίσει την πλήρη απόδοση των συντάξεων, χωρίς προαπαιτούμενα και άλλους όρους σχετικά με τον ΛΕΠΕΤΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο