Για την Ιδιωτικοποίηση του νερού

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης  για ιδιωτικοποίηση και παράδοση στους ιδιώτες, μέσω των ΣΔΙΤ, ή άλλων μορφών, του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) Αθήνας, ενός ζωτικού κοινωνικού αγαθού που περιλαμβάνει τα φράγματα, τους  ταμιευτήρες Ευήνου, Μόρνου, Μαραθώνα, Υλίκης, τις γεωτρήσεις Πάρνηθας και Βοιωτικού κάμπου, τα υδραγωγεία, τα δίκτυα μεταφοράς και τα αντλιοστάσια, βάζει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του Λαού της Αττικής.

Παράλληλα η μετατροπή του νερού σε εμπόρευμα θα επιφέρει, χάριν της κερδοφορίας των «επενδυτών», σοβαρές αυξήσεις στην τιμή του νερού, θα δυσχεράνει την πρόσβαση των λαϊκών νοικοκυριών σ’ αυτό, θα «χτυπήσει» ακόμη περαιτέρω τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, θα κυριαρχήσουν η μεγαλύτερη εντατικοποίηση, οι ευέλικτες  μορφές εργασίας, οι απολύσεις, η υποβάθμιση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας στην εργασία.

Η σημερινή αντεργατική κυβερνητική πολιτική της Ν.Δ. «πατάει» στις αντιλαϊκές πολιτικές που θεσμοθέτησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και η Ε.Ε. με στόχο το πέρασμα όλης της λαϊκής περιουσίας στους ιδιώτες.

Ο Σύλλογός μας καταγγέλλει αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης και την καλεί να  παραδειγματιστεί από την αρνητική εμπειρία της ιδιωτικοποίησης του νερού στο Παρίσι, στην Βρετανία, στο Βερολίνο κ.α. και να μην προχωρήσει στην παράδοση του Εξωτερικού Υδροδοτικού  Συστήματος Αθήνας σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Απαιτούμε να παραμείνει το νερό αποκλειστικά δημόσιο, φθηνό, ποιοτικό κοινωνικό αγαθό για τα λαϊκά στρώματα.