Για την έκθεση του ΔΝΤ

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…

Μια εικόνα «γνωστή» στον λαό και ταυτόχρονα «εικόνα από το μέλλον» παρουσιάζουν οι εκθέσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ,  που δημοσιεύτηκαν για την ελληνική οικονομία.

Από τη μια τα συχαρίκια για τις αντιλαϊκές επιδόσεις της κυβέρνησης, τα εύσημα για την επίθεση που συνεχίζεται ακάθεκτη σε όλα τα μέτωπα απέναντι στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, για τους «μεταμνημονιακούς στόχους» που πιάνονται. Κι’ από κοντά οι «επισημάνσεις» ότι δεν επιτρέπονται καθυστερήσεις και «πισωγυρίσματα», η προετοιμασία εδάφους για την επόμενη φουρνιά αναδιαρθρώσεων & περικοπών, με «συστάσεις» για νέο χτύπημα στις συντάξεις και στους μισθούς στον δημόσιο τομέα, παραπέρα διεύρυνση της φοροληστείας.

Χαρακτηριστική είναι  η έκθεση του ΔΝΤ.

 Χωρίς περιστροφές δείχνουν και πάλι στην κατεύθυνση μείωσης των συντάξεων και άλλων κονδυλίων κοινωνικού χαρακτήρα αλλά και στη διόγκωση των φόρων που φορτώνονται στις λαϊκές πλάτες προκειμένου να βρεθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος για παρεμβάσεις στήριξης του κεφαλαίου.

Ειδικότερα τονίζεται πως η αποστολή του ΔΝΤ ζήτησε να δοθεί έμφαση στον μακροπρόθεσμο στόχο της βελτίωσης του μείγματος δαπανών στον προϋπολογισμό, μεταξύ άλλων «σε δαπάνες από προγράμματα που δεν έχουν τόσο καλή στόχευση όπως είναι τα κονδύλια για τις συντάξεις».

Οι συντάξεις μας, τα δικαιώματά μας στην κοινωνική ασφάλιση, την υγεία, δεν είναι χάρισμα, δεν τα χρωστάμε σε κανένα δανειστή.

Συνάδελφοι, πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι δεν μπορούμε  να εμπιστευτούμε  την τύχη μας στην κυβέρνηση και στα κρατικά όργανα, που ρόλο και στόχο έχουν την περιφρούρηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, την κερδοφορία του, με παράλληλο τσάκισμα των  κατακτήσεων και των δικαιωμάτων μας.

Κλιμακώνουμε τη δράση μας, με το πανό του Συλλόγου μας, παίρνουμε μέρος στις 10 Ιούνη στις απεργιακές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.