Για την αποζημίωση των απολυμένων της ΑΤΕ

Αθήνα 8/6/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με καθυστέρηση επτά (7) ολόκληρων χρόνων η κυβέρνηση με μια καθαρά προεκλογικού τύπου Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 1984/30.5.2019  και ψηφοθηρώντας ασύστολα δίνει επιτέλους, μετά από τόσες ψεύτικες δεσμεύσεις, και κάτω από τους αγώνες του ταξικού συνταξιουχικού κινήματος το υπόλοιπο 50% της αποζημίωσης  στους απολυμένους υπαλλήλους  της πρ. ΑΤΕ της οποίας το κερδοφόρο κομμάτι της η κυβέρνηση συνεργασίας Σαμαρά (Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ  & Δημοκρατικής Αριστεράς) το έδωσε το καλοκαίρι του 2012 στην Τρ. Πειραιώς ενώ το ζημιογόνο κομμάτι το έδωσε για εκκαθάριση.

Συνεχίζοντας η κυβέρνηση τον εμπαιγμό προς τους χειμαζόμενους, τόσα χρόνια, απολυμένους της πρ. ΑΤΕ δίνει, με βάση την παραπάνω Υπουργική Απόφαση, την υπόλοιπη αποζημίωση του 50% σε τρεις δόσεις, 17% ως το τέλος του χρόνου και το εναπομένον υπόλοιπο σε δυο δόσεις το 2020, και 2021, ενώ  δεν λαμβάνει καμία παραπέρα μέριμνα για τους απολυμένους ΑΜΕΑ της πρ. ΑΤΕ οι οποίοι παράνομα και καταχρηστικά απολύθηκαν το 2012 παρά την πρόνοια του Ν. 2643/1998.

Καταδικάζοντας τον εμπαιγμό, επί τόσα χρόνια, των απολυμένων της πρ. ΑΤΕ και των άλλων τραπεζών τόσο από την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά, όσο και από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καλούμε τους παραπάνω συναδέλφους να σκεφτούν ποιοί τους ενέπαιζαν όλα αυτά τα χρόνια και να τους γυρίσουν την πλάτη, τιμωρώντας έτσι τόσο τις αντεργατικές πολιτικές τους, όσο και  τις «μαυρογιαλούρικες» πρακτικές τους.

Να σκεφτούν επίσης ποιοι, όλα αυτά τα χρόνια, στάθηκαν αγωνιζόμενοι στο πλευρό τους με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, κατάθεση ερωτήσεων στη Βουλή κ.α. και να συστρατευτούν με το ταξικό εργατικό κίνημα, δίνοντας δύναμη στη δύναμή τους ώστε από καλύτερες θέσεις να συνεχίσει τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και την  κατάκτηση όλων όσων δικαιούμαστε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο