Για την 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Αθήνα 5 Σεπτέμβρη 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η κυβέρνηση στην 84η ΔΕΘ θα εξαγγείλει το πλαίσιο της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής της. Πολιτική, που συνεχίζοντας στα βήματα της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, θα εντείνει την επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, στα εργατικά δικαιώματα, στη δυνατότητα του ταξικού εργατικού κινήματος να δρα, να υπερασπίζεται και να διεκδικεί τα εργατικά αιτήματα, απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τις κυβερνητικές επιλογές.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν να περιμένουν τίποτα θετικό από τις εξαγγελίες αυτές, τα ελάχιστα ψίχουλα που θα τα αφορούν, θα εξανεμιστούν από μια σειρά αρνητικών παρεμβάσεων σε βάρος τους. Η πολιτική της κυβέρνησης θα κινηθεί στην πεπατημένη, με μεγαλύτερη ένταση, των προηγούμενων. Μέτρα αποκλειστικά υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, υπέρ της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς του, στη βάση των δεσμεύσεων προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους μονοπωλιακούς ομίλους και προς τις συμφωνίες με την ΕΕ.

Οι εργαζόμενοι, το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να αποδεχτούν τις πολιτικές αυτές, οργανώνουν την αντίδρασή τους, τους αγώνες για την απόκρουσή της. Το ΠΑΜΕ και οι οργανώσεις των άλλων λαϊκών στρωμάτων θα δώσουν το δυναμικό, αγωνιστικό παρών τους στην ΔΕΘ, την απάντησή τους στην κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Ο σύλλογός μας καλεί τα παραρτήματά του και τα μέλη του (από τη Λάρισα και πάνω) να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο και τις άλλες δράσεις που ετοιμάζουν οι εργατικές – λαϊκές οργανώσεις στις 7 Σεπτέμβρη έξω από την ΔΕΘ.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ – ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΌ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΝΑ ΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΏΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο