Για τη Δικαστική Απόφαση Συντ/χου στη Θεσσαλονίκη

Για την καλύτερη ενημέρωση των μελών μας, δημοσιεύουμε την επιστολή των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων     που  απέστειλαν στην Υπουργό Εργασίας και στον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

                            ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ 

     Υπόμνημα προς τους Υπουργούς Εργασίας:

  1. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Έφη Αχτσιόγλου
  1. Υφυπουργό, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αναστ. Πετρόπουλο

     Κυρία Υπουργέ, 

     Κύριε Υφυπουργέ

Δεν φτάνει που οι συνταξιούχοι της χώρας μας έχουν να αντιμετωπίσουν τα δεινά από τις αντισυνταξιουχικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν και τα «Κοράκια»  των μεγαλοδικηγορικών γραφείων και ορισμένων ΜΜΕ και του Τύπου, που με αφορμή μιας ακόμα θετικής πρωτόδικης απόφασης βρήκαν την ευκαιρία να βάλουν βούτυρο στο ψωμί τους και να οικονομήσουν και αυτοί από την δυστυχία τους.

Ονόμασαν την απόφαση ιστορική, εμφάνισαν το συνάδελφο από την Θεσσαλονίκη ότι πήρε τα χρήματα και καλούν δύο εκατομμύρια συνταξιούχους να τρέχουν για νέες αιτήσεις και αγωγές.

Όλα αυτά την στιγμή που πολύ καλά γνωρίζουν ότι όλα αυτά δεν ισχύουν, ότι ο ΕΦΚΑ έκανε έφεση και αυτή η απόφαση όπως και άλλες θετικές αποφάσεις ακολουθούν  ένα μακροχρόνιο δικαστικό δρόμο που στο τέλος οι κυβερνήσεις με πολιτικές αποφάσεις δεν εφαρμόζουν.

Αυτό έχει γίνει με την απόφαση του Σ.τ.Ε (Συμβουλίου Επικρατείας) του Ιουλίου του 2015 που η κυβέρνηση δεν την έχει εφαρμόσει.

Η ΣΕΑ των συνταξιουχικών μας οργανώσεων διεκδικεί όσα μας αφαίρεσαν όλες οι κυβερνήσεις, τις συντάξεις μας, το ΕΚΑΣ, τις συντάξεις χηρείας, την υγεία, τα δώρα μας, τα πάντα.

Είναι πληρωμένα με το αίμα μας και την δουλειά μας, δεν  μας χαρίστηκαν δεν τα χρωστάμε σε καμιά κυβέρνηση, σε κανένα τραπεζίτη, σε κανένα δανειστή. Είμαστε σε ένα μαραθώνιο αγωνιστικών κινητοποιήσεων από την αρχή του χρόνου για όλα τα παραπάνω αλλά και για να καταργηθεί ο νόμος 4387/16, που έρχεται να μας ισοπεδώσει.

Διεκδικούμε τα πάντα δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδηση μας ότι μας έχει αφαιρεθεί.

Απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ του Ιούλη του 2015 και να αποδώσει σε όλους τους συνταξιούχους τα  δώρα τους και τις διαφορές που προκύπτουν στις συντάξεις.

Επίσης σας καλούμε άμεσα, με παρέμβασή σας να σταματήσετε το αίσχος της εκμετάλλευσης των συνταξιούχων με αφορμή την έκδοση δικαστικών αποφάσεων  και να αναλάβετε την πολιτική ευθύνη, όπως με  την επιστροφή των παρακρατηθέντων από την υγεία και την εισφορά αλληλεγγύης από τις επικουρικές, και να αποδώσετε αυτά που ορίζουν οι δικαστικές αποφάσεις σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς να προσφεύγουν σε αιτήσεις, δικαστικές αγωγές και προαπαιτούμενα, με πολιτική απόφαση.