ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝΕ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ

Δεν φτάνει που με τα μνημόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αντάμα με τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου διέλυσαν μισθούς,  συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα  με τα χαράτσια, τη φορολογία τις αυξήσεις των ασφαλιστικών συνδρομών κλπ, χάριν της απρόσκοπτης ενίσχυσης των μεγάλων επιχειρήσεων  και  της κερδοφορίας τους.

Δεν φτάνει που πετσόκοψαν  παράνομα τις συντάξεις  και κατήργησαν τα Δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα άδειας, δεν φτάνει  που επί σειρά ετών αρνούνταν να συμμορφωθούν  με τις αποφάσεις του ΣτΕ και να επιστρέψουν ένα μικρό μέρος τους που επιδίκασε το ανώτατο δικάστήριο.

Δεν φτάνει που κάτω από τους αγώνες του συνταξιουχικού κινήματος υποχρεώθηκαν να τα επιστρέψουν και τα επέστρεψαν άτοκα και κουτσουρεμένα χωρίς τα δώρα και το επίδομα άδειας, επιχειρούν τώρα να πάρουν το μεγαλύτερο μέρος  τους  μέσα από τη φορολόγηση τους  όχι αυτού του μικρού ποσού που χορήγησαν, αλλά επί  του συνολικού εισοδήματος των ετών 2015, 2016.

Οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τη νέα αυτή κατακρεούργηση της πενιχρής πιά σύνταξής μας. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως αυτή τη νέα λεηλασία των συντάξεών μας. Διεκδικούμε την επιστροφή όλων όσων μας παρακράτησαν με τα μνημόνια και την επαναφορά των συντάξεων μας στα προ των μνημονίων επίπεδα.

Το Δικοικητικό Συμβούλιο