ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ για την Αποζημίωση των Συντ/χων ΟΣΕ

                                                          ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών και

Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης 

Θέμα: Σχετικά με την αποζημίωση των συνταξιούχων του ΟΣΕ.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ με τη συνταξιοδότησή τους δικαιούνται καταβολή αποζημίωσης, σύμφωνα με το Π.Δ. 410/1988. Η ανωτέρα αποζημίωση είχε καθοριστεί από τον ΟΣΕ στο ποσό των 15.000 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι οι οποίοι αποχώρησαν το χρονικό διάστημα από το 2011 έως και τον Απρίλιο του 2014 (περίπου 250), δεν έλαβαν ολόκληρη την ως άνω προβλεπόμενη αποζημίωση με αυθαίρετη απόφαση της διοίκησης του ΟΣΕ.

Από τον Απρίλιο του 2014 και μετά ο ΟΣΕ επανήλθε στην εφαρμογή της ισχύουσας διάταξης του ΠΔ 410/1988 και έκτοτε αποδίδει κανονικά την αποζημίωση στους επόμενους συνταξιούχους. Αρνείται όμως στους συνταξιούχους, που πήραν μειωμένη αποζημίωση, την καταβολή της διαφοράς, που αυθαίρετα τους αφαίρεσε από το δικαιούμενο ποσό των 15.000 ευρώ.

Ο Σύλλογος των συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών με έγγραφά του προς τη διοίκηση του ΟΣΕ έχει ζητήσει επανειλημμένα συνάντηση για το αναφερόμενο πρόβλημα, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει πάρει απάντηση. Αντίστοιχα με έγγραφο προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ζήτησε να οριστεί συνάντηση, χωρίς επίσης μέχρι σήμερα να υπάρχει ανταπόκριση.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι  κ. Υπουργοί σε ποιες ενέργειες θα προβούν, ώστε να διασφαλιστεί η  καταβολή της διαφοράς σε όλους, ανεξαιρέτως, τους συνταξιούχους του ΟΣΕ που πήραν μειωμένη αποζημίωση.

Οι βουλευτές

Χρήστος Κατσώτης

Γιάννης Γκιόκας

Σάκης Βαρδαλής

Γιώργος Λαμπρούλης

Νίκος Καραθανασόπουλος