ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 27 Ιούλη 2021

Συνεχίζοντας το μπαράζ των αντιλαϊκών, αντεργατικών μέτρων- που εφάρμοσαν από το 2010 όλες οι κυβερνήσεις- η κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί με το ν/σ για την ενίσχυση των ταξικών χαρακτηριστικών του εκπαιδευτικού συστήματος σε βάρος των παιδιών των λαϊκών οικογενειών κατ’ εντολή των σχολαρχών και ιδιοκτητών κολλεγίων, αποφάσισε, με βάση το νόμο Βρούτση- Αχτσιόγλου, να κρατήσει παγωμένο τον κατώτατο μισθό για το 2021 και να αποδώσει για το 2022, «σύμφωνα με τις αναπτυξιακές ανάγκες και αντοχές της οικονομίας», το άθλιο «συμβολικό», όπως παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός, ποσοστό του 2% αύξησής του.

Η κοροϊδία των εργαζομένων δεν έχει όρια, αφού είναι βέβαιο πως ακόμα και το γλίσχρο αυτό ποσοστό αύξησης δεν θα το πάρουν χιλιάδες εργαζόμενοι με διάφορες μορφές απασχόλησης (μπλοκάκι, αμοιβές μικρότερες του κατώτατου μισθού, ατομικές συμβάσεις, με μειώσεις μισθών και ευέλικτες εργασιακές σχέσεις κ.α.), ενώ οι… ωφελημένοι θα γευτούν… μισό γιαούρτι παραπάνω την ημέρα.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση κατέθεσε στη βουλή το ν/σ για το ασφαλιστικό, που θα μετατρέψει την επικουρική σύνταξη σε γενικό κουμπαρά στα χέρια των ασφαλιστικών εταιριών, των τραπεζών, των βιομηχάνων και τους ασφαλισμένους σε όμηρους των επενδυτικών σχεδίων τους, που μόνοι αυτοί θα αναλαμβάνουν και θα πληρώνουν τις επισφαλείς επενδυτικές δραστηριότητες των επιχειρηματιών, ρισκάροντας τις εισφορές και τις συντάξεις τους.

Ενώ οι σημερινοί συνταξιούχοι θα βρεθούν μπροστά στον άμεσο κίνδυνο να χάσουν τις επικουρικές συντάξεις τους, αφού δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, ότι θα καλύψει από τον κρατικό προϋπολογισμό το τεράστιο έλλειμμα των περίπου 50 δισεκ. ευρώ, που θα δημιουργηθεί στο υπάρχον επικουρικό ταμείο.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι το εργατικό- λαϊκό κίνημα δεν θα παραμείνει απαθές απέναντι στις πολιτικές αυτές. Θα αγωνιστεί για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, για κατώτερο μισθό 751 ευρώ. Για διασφάλιση των ασφαλιστικών- συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ο αγώνας θα είναι και πάλι η απάντησή μας.

                   ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ