Εργαλείο» το χαράτσι των 100 ευρώ με την έγκριση του ΠΟΥ.Επικίνδυνους δρόμους για την καθιέρωση αντίστοιχων χαρατσιών και για άλλες παθήσεις με προκάλυμμα την ευθύνη των ίδιων των ασθενών επiλέγει η Κυβέρνηση.

Αθήνα 3 Δεκέμβρη 2021

                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση, εγκαταλείποντας κάθε προσπάθεια να πείσει με επιστημονικές μεθόδους και πρόγραμμα τους διστακτικούς ανθρώπους όσον αφορά στην ανάγκη εμβολιασμού τους, καταφεύγει στον τρόπο, που με μοναδικότητα γνωρίζει καλά, τον εκβιασμό και την απειλή επιβολής τιμωρίας προς τον κόσμο αυτό, ειδικά τους συνταξιούχους.

Γιατί η απόφασή της- που ψήφισε μαζί με το ΚΙΝΑΛ στη βουλή- να επιβάλει πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα σε όσους επιμένουν να μην εμβολιάζονται, επικεντρώνεται βασικά στους συνταξιούχους, που αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία των άνω των 60 ετών.

Αντί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και χρηματοδότησής του από τον κρατικό προϋπολογισμό, από τη μια περικόπτει και πάλι τις δαπάνες για το δημόσιο Σ.Υ. και από την άλλη επιχειρεί να φορτώσει αυτό το βάρος στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού, αφού τα ποσά που θα συγκεντρωθούν από το χαράτσι των 100 ευρώ, θα αποδοθούν στα δημόσια νοσοκομεία για την κάλυψη των αναγκών τους.

Καταδικάζουμε αποφασιστικά την κυβερνητική απαράδεκτη μεθόδευση και απαιτούμε την άμεση ακύρωση της επιβολής αυτού του προστίμου.

                   ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ