Επιστολή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΕ

Αθήνα  21 Γενάρη 2019

Αριθμ. Πρωτ. 244

 

Προς
τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ)           Κο Π. Μυλωνά

Κύριε Διευθύνοντα

Ο Σύλλογός μας με συνεχείς παρεμβάσεις του προς την Διοίκηση της ΕΤΕ έχει θέσει το θέμα του ΛΕΠΕΤΕ και το πρόβλημα που η ΕΤΕ, με την απόφασή της να διακόψει την επιχορήγηση του ΛΕΠΕΤΕ έχει δημιουργήσει σε χιλιάδες συναδέλφους μας, συνταξιοδοτούμενους από αυτόν, οι οποίοι απώλεσαν οριστικά τις επικουρικές παροχές  τους.
Παρά τις προσπάθειές μας ο προκάτοχός σας κος Φραγκιαδάκης δεν απάντησε στα αιτήματά μας για συνάντηση μαζί του, αρνούμενος με τον τρόπο αυτό να συζητήσουμε τις θέσεις μας για το πρόβλημα. Συναντήσαμε διευθυντικά στελέχη, τα οποία δεσμευόντουσαν να του μεταφέρουν τις απόψεις μας, γιατί φυσικά δεν μπορούσαν να απαντήσουν συγκεκριμένα στα αιτήματά μας, χωρίς όμως να πάρουμε κάποια απάντηση.

Έχει ήδη περάσει διάστημα μεγαλύτερο των δώδεκα μηνών από την έναρξη εφαρμογής της απόφασης της ΕΤΕ. Οι συνάδελφοί μας συνταξιούχοι από την ΕΤΕ έχουν περιέλθει σε δεινή κατάσταση, αφού η περικοπή των επικουρικών τους  έχει μειώσει δραστικά το εισόδημά τους, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην κάλυψη στοιχειωδών αναγκών τους. Ο Σύλλογός μας δεν παραιτείται από την απαίτησή του να ακυρωθεί η απόφαση της Διοίκησης της ΕΤΕ και να εξακολουθεί αυτή να χρηματοδοτεί τον ΛΕΠΕΤΕ, ώστε να επανέλθει η απόδοση των επικουρικών παροχών στους δικαιούχους, με την καταβολή και των αναδρομικών.

Επανερχόμαστε λοιπόν και ζητάμε άμεσα συνάντηση μαζί σας για να συζητήσουμε τα όσα παραπάνω σας εκθέσαμε.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος                                                         Η Γ. Γραμματέας

Γ. Αντωνίου                                                              Χ. Τσάρα