Επιστολή στην Υπουργό Εργασίας για τις περικοπές

Αθήνα 5/2/2018
Αρ. πρωτ 1/181
Προς
α) Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ε. Αχτσιόγλου
β) Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κο Α. Πετρόπουλο

Κυρία Υπουργέ,
Κύριε Υφυπουργέ

Οι συνταξιούχοι έχουμε υποστεί πολλαπλές περικοπές των συντάξεών μας με τις ρυθμίσεις που προβλέπουν οι μνημονιακοί νόμοι, που ψηφίστηκαν από τις προηγούμενες και τη δική σας κυβέρνηση.
Θεωρούμε όλες τις περικοπές παράνομες, εχθρικές και απαιτούμε την πλήρη κατάργησή τους, την επαναφορά των συντάξεών μας στα επίπεδα πριν την ψήφιση και εφαρμογή αυτών των νόμων.
Ταυτόχρονα όμως διαπιστώνουμε ότι τα αρμόδια ταμεία (ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ) κάνοντας «λάθη» στους υπολογισμούς και επανυπολογισμούς των συντάξεων, παραβιάζοντας ακόμα και αυτούς τους δικούς σας νόμους, προβαίνουν, σε παράνομες παρακρατήσεις από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώθηκε από την αντίστοιχη περίπτωση των υψηλότερων εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ, τις οποίες υποχρεώθηκε η κυβέρνηση να δώσει εντολή στον ΕΦΚΑ να τις επιστρέψει στους δικαιούχους συνταξιούχους και μάλλιστα όχι ολόκληρες.
Ζητάμε λοιπόν να επιληφθείτε άμεσα των ανωτέρων προβλήματων που δημιούργησαν και δημιουργούν τα «λάθη» αυτά και να δώσετε λύση, η οποία δεν μπορεί να είναι άλλη από την χωρίς καθυστέρηση καταβολή των συντάξεων, που πρέπει να υπολογισθούν σύμφωνα με την νομοθεσία, καθώς και την επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων από τα ταμεία, τα οποία έχουν την δυνατότητα να υπολογίσουν τις συντάξεις και κρατήσεις αυτές για τον κάθε δικαιούχο, όπως έκαναν και με τις εισφορές υπέρ ΕΟΠΥΥ.
Λάβετε υπ’ όψη σας ότι με τον τρόπο αυτό θα απαλλαγούν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, που δεν έχουν καμία ευθύνη για τις αυθαιρεσίες των ταμείων, από την περιττή ταλαιπωρία να παρουσιάζονται στις υπηρεσίες των ταμείων για να υποβάλλουν αιτήσεις, πολύ περισσότερο να καταφεύγουν στα δικαστήρια.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας
Γ. Αντωνίου Χ. Τσάρα