ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Η  κατάσταση που επικρατεί στον ΕΦΚΑ με το μεγάλο πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων δεν έχει προηγούμενο . Αντί η κυβέρνηση να δώσει λύση στην εδώ και χρόνια διαρκή υποβάθμιση, από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις,  των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στους ασφαλισμένους  και τη δραματική έλλειψη προσωπικού  προσπαθεί  να «κουκουλώσει», να μεταθέσει τις ευθύνες στους εργαζόμενους για όλα τα κακώς κείμενα του οργανισμού και κυρίως για την μη έγκαιρη καταβολή των συντάξεων.

Πάνω σε αυτό το έδαφος, η κυβέρνηση προσπαθεί να προωθήσει την ιδιωτικοποίηση κρίσιμων υποδομών και υπηρεσιών επιβαρύνοντας και άλλο τους ασφαλισμένους

 Ακόμα και σήμερα, παρά τις τόσες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, παραμένουν στα σκονισμένα ράφια 250.000 υποθέσεις εκκρεμών κύριων και επικουρικών συντάξεων, χωρίς κανείς να αναρωτιέται πώς ζουν οι δικαιούχοι τους, οι οποίοι στην καλύτερη περίπτωση επιβιώνουν με δανεικά, προκαταβολές κλπ, «μπαλώνοντας» τη χαμοζωή, στην οποία τους έχει  καταδικάσει η κεβερνητική αναλγησία.

Βλέπετε για τους συνταξιούχους και αυτή η κυβέρνηση «δεν έχει μία» ενώ για τις αχρείαστες ΝΑΤΟϊκές δαπάνες και τις επιχορηγήσεις στις «μεγαλους» λεφτά υπάρχουν με τη «σέσουλα».

 Δεν πήρε λοιπόν ο πόνος την κυβέρνηση για τις εκκρεμείς συντάξεις. Αντίθετα, αξιοποιεί το πρόβλημα που με δική της ευθύνη παραμένει και διογκώνεται, ώστε να πάει ένα βήμα πιο πέρα την απαλλαγή του κράτους από την υποχρέωση της Ασφάλισης.