ΔελτίοΤύπου-Καταγγελία για ΛΕΠΕΤΕ

                                                                                                                                         Αθήνα 26/2/2019 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

     Πραγματοποιήθηκε χθες 25/2/2019 παράσταση  διαμαρτυρίας του Συλλόγου μας έξω από το μέγαρο ΜΑΞΙΜΟΥ, εκφράζοντας  την αγωνιστική μας διεκδίκηση για το πρόβλημα του ΛΕΠΕΤΕ.

     Καταγγέλουμε  την Κυβέρνηση η οποία δια στόματος υπουργού επικρατείας κου Φλαμπουράρη και υφυπουργού εργασίας κου Πετρόπουλου προωθεί ως λύση για την επικούρηση των 16.500 συνταξιούχων της ΕΤΕ την ένταξή τους στο ΕΤΕΑΕΠ,  φορτώνοντας στο ταμείο τις υποχρεώσεις της ΕΤΕ την οποία έτσι απαλλάσσει τόσο από τις παροχές προς τους συνταξιούχους της ΕΤΕ και τις εισφορές που υποχρεούται να καταβάλλει στον λογαριασμό επικούρησης  με βάση τον κανονισμό του ΛΕΠΕΤΕ, όσο και από την καταβολή στους 16.500 συνταξιούχους των δέκα πέντε και πλέον επικουρήσεων που παράνομα δεν χορηγεί από το Νοέμβριο του 2017.

     Με τον τρόπο αυτό επίσης δίνει «άφεση αμαρτιών» στην ΕΤΕ για τη κακοδιαχείριση του ΛΕΠΕΤΕ, που τον οδήγησε σε αδυναμία καταβολής την επικουρικών παροχών.

     Αποτέλεσμα όλης αυτής της συμπαιγνίας θα είναι η  κατακρεούργηση των παροχών στα χαμηλότερα επίπεδα των επικουρικών συντάξεων του ΕΤΕΑΕΠ, στη λογική της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής για δραστική μείωση των συντάξεων.

     Ο σύλλογός μας, εκφράζοντας την απαίτηση των συναδέλφων συνταξιούχων της ΕΤΕ και συνεπής με τις αποφάσεις του, απορρίπτει τις κυβερνητικές προτάσεις και  απαιτούμε από την Κυβέρνηση να ασκήσει πίεση στην Τράπεζα προκειμένου αυτή να συνεχίσει τη χρηματοδότηση του ΛΕΠΕΤΕ, ώστε να συνεχιστεί η χορήγηση της επικουρικής  παροχής και των αναδρομικών,  χωρίς καμία αλλαγή στον κανονισμό παροχών.  

                                                               Το Διοικητικό Συμβούλιο