ΔελτίοΤύπου για την Κούβα

                                                                  Αθήνα 15 Ιούλη 2021

                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε την ενορχηστρωμένη επίθεση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού ενάντια στο ηρωικό νησί της Κούβας, ενάντια στον κουβανικό λαό και την ελευθερία του. Λίγες μόλις μέρες μετά το σχεδόν ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης και απαίτησης άρσης του εγκληματικού εμπάργκο των ΗΠΑ σε βάρος της Κούβας στον ΟΗΕ, με το οποίο ψήφισμα όλοι- πλην των κρατών δολοφόνων ΗΠΑ και Ισραήλ- αναγνώρισαν πως τα προβλήματα και τις δυσκολίες στο λαό της Κούβας δημιουργεί αυτό το εμπάργκο, η ΕΕ, που τα κράτη μέλη της ενέκριναν το ψήφισμα, αποδείχνοντας την υποκρισία της, συμπορεύτηκε με τις ΗΠΑ στην επίθεση αυτή.

Η ενεργοποίηση ομάδων της αντικουβανικής μαφίας στη Φλόριδα και μιας χούφτας υποκινούμενων μέσα στην Κούβα, που οργάνωσαν «κινητοποιήσεις» στο νησί, ζητώντας «ελευθερίες» και την ανατροπή της κυβέρνησης(!!!), αποτέλεσε τη δικαιολόγηση της ανοιχτής παρέμβασης του ιμπεριαλισμού σε βάρος της ανεξαρτησίας και του σοσιαλιστικού συστήματος στο νησί της επανάστασης. Η αξιοποίηση προβοκατόρικων και κατασκευασμένων ψευδών ειδήσεων και εικόνων από κινητοποιήσεις σε άλλες εποχές και σε άλλες χώρες ήρθε να συμπληρώσει την βρώμικη αντικουβανική προπαγάνδα της κυβέρνησης του «αριστερού δημοκρατικού» προέδρου Μπάιντεν.

Την απάντηση την παίρνουν οι ιμπεριαλιστές από τον ίδιο το λαό της Κούβας, που με μαζικές διαδηλώσεις, ύστερα από κάλεσμα της κυβέρνησής του, εκφράζει την ακλόνητη απόφασή του να υπερασπιστεί τη χώρα και τον εαυτό του. Την παίρνουν από τα εργατικά και λαϊκά κινήματα, που με χιλιάδες μηνύματα αλληλεγγύης εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον Κουβανικό λαό.

Ο ελληνικός λαός, η εργατική τάξη της χώρας μας πάντα στάθηκε στο πλευρό του λαού της Κούβας. Απαιτούμε να πάψει κάθε μορφής επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας. Ο λαός της έχει αποδείξει, πως ξέρει να λύνει με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματά του, μέσα στις σκληρές συνθήκες που δημιουργεί το εμπάργκο των ΗΠΑ. Το απέδειξε μέσα στην πανδημία, όπου σαν φωτεινή εξαίρεση μέσα στην λαίλαπα των αντιλαϊκών, ανθυγιεινών πολιτικών των καπιταλιστικών κρατών, την αντιμετώπισε με τεράστια αποτελεσματικότητα, προστατεύοντας την υγεία του, αλλά και βοηθώντας σε άλλες χώρες, όπου του ζητήθηκε, με την αποστολή  μπριγάδων γιατρών.

Απαιτούμε τώρα την άρση του εμπάργκο των ΗΠΑ σε βάρος της Κούβας. Να υλοποιηθεί το ψήφισμα του ΟΗΕ.

Κάτω τα χέρια από την Κούβα.

                     Το Διοικητικό Συμβούλιο