ΔελτίοΤύπου για ΕΛΜΕ Πειραιά

Αθήνα 8 Νοέμβρη 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλουμε κατηγορηματικά την «επιδρομή» του ΣΔΟΕ, του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος !!! στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά – Νήσων, για να βρει στοιχεία για το …αποτρόπαιο έγκλημα (!) της απόδοσης οικονομικής ενίσχυσης σε μέλη της Ένωσης που αντιμετωπίζουν προβλήματα και δυσκολίες, όπως προβλέπεται στο καταστατικό της. Και κατέσχεσε τον υπολογιστή του συλλόγου. Όλα αυτά μετά από … ανώνυμη καταγγελία και εισαγγελική εντολή Η αυθαιρεσία της ιδιωτικής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας, η φοροκλοπή, η εισφοροδιαφυγή, η μαύρη εργασία, η απληρωσιά χιλιάδων εργαζομένων, η συνεχής καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων (πχ εκβιαστική επιμήκυνση ωραρίων με απλήρωτες υπερωρίες) πάνε σύννεφο. Τα οικονομικά εγκλήματα της κλοπής των  αποθεματικών των ταμείων, των συντάξεων, που στραγγάλισαν τις ζωές εκατομμυρίων συνταξιούχων δεν απασχόλησαν καθόλου τις αρμόδιες αρχές. Τα οικονομικά της ΕΛΜΕ Πειραιά τους μάραναν.

Το περιστατικό αυτό αποτελεί έναν ακόμα κρίκο του σχεδίου για επίθεση στο εργατικό κίνημα, στην οργανωμένη δύναμή του και τις οργανώσεις του. Στο νόμο για τις απεργίες, στις δικαστικές διώξεις πρωτοπόρων συνδικαλιστών, στην επανεμφάνιση του συνδικαλιστικού της Ασφάλειας, που θα επιβλέπει τις εκλογές στα συνδικάτα, κατ’ απαίτηση μάλιστα της ΓΣΕΕ (!!!), προστίθεται τώρα και ο έλεγχος των οικονομικών τους.

Τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν. Το ταξικό, εργατικό κίνημα έχουν και την δύναμη και τη γνώση να περιφρουρήσουν τη δράση τους και κάθε πλευρά της, ειδικά της σύγκρουσης με την κυβερνητική πολιτική και την εργοδοτική ασυδοσία.

Κάτω τα χέρια, πολιτικά και δικαστικά από τα συνδικάτα. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και θα επιβληθεί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο