Δελτίο Τύπου

Στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν τα σωματεία μας έξω από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ σήμερα (18/9/17) διατρανώσαμε την αντίθεσή μας στα σχέδια Κυβέρνησης, ΕΕ και τραπεζιτών να κατακρεουργήσουν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα! Η πρόθεσή μας ήταν να καταθέσουμε στον αρμόδιο υπουργό τις θέσεις μας για τις ανατροπές στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, με αφορμή την πρόσφατη εξέλιξη με τον ΛΕΠΕΤΕ.
Ο Υφυπουργός, όπως μας ενημέρωσαν, απουσίαζε στο Υπουργικό συμβούλιο και ζητήσαμε να συναντήσουμε τον Γενικό Γραμματέα. Και πάλι όμως αρνήθηκαν υποστηρίζοντας ότι «…είναι αναρμόδιος».
Καταγγέλλουμε αυτή την τακτική, την οποία θεωρούμε σκόπιμη από πλευράς του Υπουργείου, που έχει στόχο :
α) να βγάλουν από πάνω τους την πολιτική ευθύνη για τις εξελίξεις και για το γεγονός ότι χιλιάδες συνταξιούχοι της ΕΤΕ κινδυνεύουν να χάσουν την επικουρική τους σύνταξη, όπως έγινε ήδη πιο πριν στην Αγροτική, την Εμπορική και το ΤΑΠΙΛΤΑΤ. Χιλιάδες εργαζόμενοι της ΕΤΕ κινδυνεύουν να χάσουν τις εισφορές τους.
β) την πρόθεσή τους να τελειώνουν με όσα εναπομείναντα δικαιώματά μας, προκειμένου να ενισχύσουν την κερδοφορία του τραπεζικού κεφαλαίου. Αυτό άλλωστε προπαγάνδισε και ο Πρωθυπουργός στις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ, όταν μιλούσε για «δίκαιη ανάπτυξη» και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας..
Είναι τα δείγματα γραφής μιας κυβέρνησης που έχει εφαρμόσει όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, ψήφισε νέους χειρότερους, συνεχίζει στην ίδια πολιτική εξαθλίωσης εργαζομένων και συνταξιούχων. Οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις και το ταξικό κίνημα προειδοποιούν : ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!
Καλούμε τους εργαζόμενους στο χρηματοπιστωτικό και όλους τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 21/9 στις 11 πμ στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης (προσυγκέντρωση 10.30 στο Δημαρχείο)
• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
• ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ