Δελτίο Τύπου για το Β΄κύμα της πανδημίας

Η εκρηκτική έξαρση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, που εκφράζεται καθημερινά με τετραψήφιους αριθμούς κρουσμάτων, τριψήφιους διασωληνωμένων και διψήφιους θανάτων, συνοδεύεται από την προκλητικά πεισματική άρνηση της κυβέρνησης να πάρει εκείνα τα άμεσα, κατεπείγοντα μέτρα, που θα βοηθήσουν στη μείωση των κρουσμάτων και των άλλων επικίνδυνων επιπτώσεων του κορονοϊού.

Ενώ η ανάγκη αγοράς περισσότερων λεωφορείων και άλλων ΜΜΜ, δημιουργίας ΜΕΘ, με την πρόσληψη του απαραίτητου για την κυκλοφορία και λειτουργία τους προσωπικού, μείωσης των μαθητών στις αίθουσες των σχολείων, ενίσχυσης του συστήματος της ΠΦΥ, υποχρέωσης των εργοδοτών να παίρνουν μέτρα για την προφύλαξη των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς κ.α. έχει γίνει παραπάνω από φανερή και επιτακτική, η κυβέρνηση, προβάλλοντας σαν δικαιολογία το κόστος αυτών των μέτρων, αρνείται κατηγορηματικά τη λήψη τους, επιμένοντας αποκλειστικά στην προπαγάνδα της ατομικής ευθύνης των εργαζομένων, των μαθητών, των επιβατών, του λαού.

Την απόλυτη ευθύνη για τα αρνητικά αποτελέσματα του δεύτερου κύματος φέρει η κυβέρνηση, που όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και σήμερα, άφησε και αφήνει το λαό απροστάτευτο. Ταυτόχρονα όμως δεν αφήνει μέρα να περάσει, χωρίς να ψηφίσει νέα αντεργατικά μέτρα, όπως το άθλιο που ρίχνει τον μισθό στα 200 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός αρνούμενοι να υποταχτούμε στην αντιλαϊκή και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης, θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας για την υπεράσπιση της ίδιας μας της ζωής.