ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τις κυβερνητικές εξαγγελίες στη Δ.Ε.Θ

Τα κυβερνητικά πεπραγμένα, οι «εξαγγελίες» που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός στην 82 ΔΕΘ και όσα ανέφερε στην συνέντευξη τύπου είχαν δύο βασικά χαρακτηριστικά:

1) Όλες οι αναφορές του, οι υποσχέσεις, οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης αφορούσαν αποκλειστικά τους επιχειρηματίες, τους επενδυτές, την επιχειρηματικότητα γενικά και τα μέτρα που θα πάρει για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των μονοπωλίων και των μεγάλων επιχειρήσεων.

2) Δεν περιείχαν απολύτως τίποτα θετικό για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τα λαϊκά στρώματα, έστω μία πρόβλεψη για την βελτίωση της κατάστασης και του βιοτικού επιπέδου τους. Αντίθετα ο Πρωθυπουργός με την αποφυγή κάθε αναφοράς στα προβλήματα του λαού, που έχει οξύνει σε μέγιστο βαθμό η αντιλαϊκή πολιτική και της δικής του κυβέρνησης, επιβεβαίωσε το γεγονός, πως η πολιτική που θα συνεχίσει να εφαρμόζει και στο αύριο θα επιφέρει νέα, οδυνηρά πλήγματα στο εισόδημα και τη ζωή των εργαζομένων, όπως με τη νέα περικοπή των συντάξεων, την άγρια φορολόγηση του λαού.

Ασφαλώς το παραμύθι του για την «δίκαιη ανάπτυξη» δεν μπορεί να πείσει κανέναν εργαζόμενο, κανέναν συνταξιούχο, κανέναν άνεργο, κανέναν νεολαίο, κανέναν μισοεργαζόμενο και μισοάνεργο, καμιά φορολογούμενη λαϊκή οικογένεια. Η  προσπάθειά του για την εξαπάτησή μας με την καλλιέργεια αυτής της νέας ψεύτικης ελπίδας θα πέσει στο κενό. Έχουμε πλέον πείρα. Δηλώνουμε προς την κυβέρνηση πως δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα σύγκρουσης με την πολιτική της, αντίθετα θα τον δυναμώσουμε, θα τον κλιμακώσουμε, θα τον συντονίσουμε με τον αγώνα της εργατικής τάξης, της λαϊκής συμμαχίας, με στόχο την οριστική ανατροπή της.

 

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο