Δελτίο Τύπου για τις κινητοποιήσεις των Υγειονομικών

Αθήνα 28 Νοέμβρη 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δηλώνουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στους αγώνες των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία ενάντια στην ανθυγιεινή πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης, που συνεχίζει στα χνάρια όλων των προηγούμενων. Οι αγώνες τους είναι και δικοί μας, ταυτίζονται με εκείνους που το συνταξιουχικό κίνημα δίνει καθημερινά για δημόσια, δωρεάν, καθολική υγεία- περίθαλψη- πρόνοια για όλους τους εργαζόμενους και το λαό.
Αγωνιζόμαστε μαζί με τους υγειονομικούς ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, που χειροτερεύει την κατάσταση στη δημόσια υγεία, μειώνει συνεχώς τη χρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας, στερεί από τους έχοντες ανάγκη περίθαλψης τα βασικά και απαραίτητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Οδηγεί τους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων στην εξουθένωση, στη εργασία χωρίς ωράρια και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, χωρίς σίγουρη δουλειά και δικαιώματα. Με ανασφάλεια που πλέον γίνεται και θανατηφόρα, επικίνδυνη για τη ζωή και των εργαζομένων και των ασθενών.
Εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για την απώλεια του εργαζόμενου – υπό απόλυση- γιατρού στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Θεωρούμε απόλυτα υπεύθυνη και καταγγέλλουμε την σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την εγκληματική τους πολιτική σε βάρος των εργαζομένων.
Θα συνεχίσουμε τον κοινό αγώνα μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική για την υγεία, για την κατάκτηση των δικαιωμάτων μας, την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων στα δημόσια  νοσοκομεία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο